perjantai 12. joulukuuta 2014

Rauhallisempaa, hyväksytty ruuat

Joo tul raivottuu tuos eellises tekstis jot nyt voipi ottoo vähä rauhallisemmi. On miul kyl joku kitinä aihe kummissii. Ja se o tietyst tää Vintovssi. Suakel, yriti asennella toispäivän ja öile lapse konneesee sitä 8.1 vintovssii ku se ehottelloo sitä joka mutkas. Samal oisi laittan ähväsekure ku se suahaa ilimaseks ja konnee mukan tullu Norttoni o tietyst maksulline. Joha ol kikkailuu, Vintovssi muuttamine kest neljä tuntii eikä hää sittenkää asentunt. O joku power driver state failure. Elikkäs raivereissa vikkoo. Ja mie ku en ruppee niit päivittelemmää. Jonnii  PIOSsi kans suattaa tulla semmone hätä kättee, et se o sit vietävä kumminnii korjattavaks. Onneks o takkuus, suap kahtoo mitä hyö Tukkimiehes ruppeet ynisemmää ku se o ohjelmavika. Mie kyl pojal ärjäse, et sie tai pikemminnii se asentaja laittaa sen teijjä piikkii kuntoo ja siihe tillaa niihe virustorjuntoi osalt ku se nyt o. Nimittäi niijjenki kans män par tuntii aikoo vehatessa. Ensi poista sit ota viel poisto-ohjelma ja poista loputtii, käynnistä uuestaa, imuroi sekure poisto varmuuvveks, asenna sekure ja sitä rattoo. Joo ei oo tietotekniikka ainakaa parempaa suuntaa kehittynt siitä ko komennot vua naputeltii rivile.

No sitte toisee aiheesee. Mie luinki hauska jutu Suome Luonnost. Artikkel käsittel miul aina nii rakast Linkola Pennoo. Hänel onki hyä tapa kuskata kalasa toreil ja turuil myytäväks. Kauppiaattii o semmossii jotka kyl kalat suap kaupaks. Tavala tai toisela. Kahoha täst. Ei ois het tullu mielee. Vua verkostoitumine o tätä päivee, niihä ne nää kaikeperkulee konsulentit sannoo. O vissii Tuppikii innostunu ku hää o ain nii positiivine. Pena o ainai ottanu asjaa positiivise asentee, jos ei hevoist ni sit muit ratsumiehii.

Nii, tännää o tuas aika hummeetihoitajale. Mitähä hällei sanos, ei oikee oo mittää tapahtunt ni o hankala istuu tunti viemäs toise aikoo, ois häl vissii muutai tekemist. M sano öile illal jot puhu siit ku oot nukkunu huonost. Mutku en mie oo. Toissa yön ei uamust heräsi aikasemmi ku jyrsi selekee. O vissii kippii niist miu personaalise reineri venytyksist. Ainakaa öilisel salil niit ei kärsint tehä. Pittää sannoo jot nyt jottai kepiänpee.

Ukimummo nyt sit tulloo meil Jouluks. Hältä ku kuol sielt viimeinennii kaver elikkäs se Uki sukulain kene kans hyö saunoit ja sillee. Eihä tuos mitä, senku tulloo, ite pyyettii. Tulloo samal kahtomaa pahhootättii. Hää muute onnii eestyny toipumises jala osalt hyäst. Ainaki vysioterapeut sano nii. Kävi muanantakina kahtomas sumulaattorkävelyy. Ol melekone härpäke tää sumulaattor. Siin ripustettaa semmosil valjail ylös ja jalat kii askelmii ja sit lähettii konnee matkas. Melekoin kivutuspenkki jos sitä sillee halluis käyttee. Panis vua kii ja askellus satasele.

Vaa mitäs meil syyvvää. Aatteli jot huomen keitä oikei kunno lihasopa ku uhkaus o käynt jot siivotaa ja ankarasti. Siin sitte mittä ruokii kerkee tekemää. Toine vois ol joku uunruoka, karjalapaist. Ei sitä. Soppoo siis. Mut mitäkäs tännää, pitäs ol jonniilaine lyhyt sapuska mitä ei jiä kolomeks päivee kuappeihi pyörimmää. Pitsa ei kä ku sitä vasta ol. Puurookii ol vasta ja hyvvee ollii ku ol välist ohrast. Sanokee työ mitä hää ois. Mie sainnii itea ja loistava semmose. Uunpotatit ja niihin jotta sopivoo hörselösoosii vaik kinkust ja reemreesist, tai jos vaikka ottaa valamii kanajala ja pilippuaa sen soossii.
Tää muuten tän plokin kirutus loppuu tähä ko pittää häätyä antamaan kissule ruokoo ja lähtee raivoomaan sinne Tukkimiehele.
Hyväksytty ruuat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti