sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Jotaki vissii sit, lämmitössoppoo

Pitäs tuas suaha tähännii aikaseks. Ei kyl oo oikei mittää toloku aihetta ku ei kert oo tapahtunt sen kummempata muuta ku sopan keitin. Hyä tul. Jaa nii, täälhä järestettii oikee suursiivous Ukimummo tulon kunniaks. Tosin tulloo vast ens pyhänä joten tää huusholli o siivottava tietyst uuestaa enne sitä. Tulloo pölyvä ja töhryjä ja joku viel tietyst rötyvöip ruokiaa pitki mativattii. Se oon tietyst mie kyökis ku kokkaile. Tulloo ain heiluttuu ku parempikkii töllötinkokki ja sipulikuoret o lattial. Ne muute o semmossii mitkä mänö ain väistämättä lattial. Yhtää kertoo en oo suant kuorittii site jot ei ois olt lattial. Sama porkkanapaloi kans, niit ropisoo kans lattial. Ja annaha olla ku maistat soossii eli soppoo ni luskast tippuu pisaroi hälläle ja lattiale. Meilko on se mittää tekemätö liestuuletin siin hellapiäl ja hänksättää vua ees. Mittää ei vejä mihinkää, savut ja huurut pöllyttää vua silimile ku ei vejä korsteenii vua o olevinnaa semmone kierrättävä malli. Huono sanon mie, elekee hyvät immiiset semmost hankkiko vua semmone mist kärtsä mänö korsteenii. Meil ois heleppo järjestee korsteenivejolline vehe mutku mutku tiäl o tää Vetämätökunta sanomas jot kämpäs o painovoimain ilimastointi. Hah sanon mie.

Nää painovoimaset ilimastoinnit o vetänä tält pirusaaristolt monta kämppee hommeesee. Mie oo iha varma jot asunnot mitkä o tarkotettu uunlämmitteisiks eikä niis oo ilimastointii homehtuup siihe ku ilima ei kierrä. Mite se semmone hormi vetäs mikä ei oo lämmin, tai suattaa vejellä, iha mihi suuntaa vua. Myö majjailtii semmoses asunnos mis ol par uuniii remonti jälilt viel käytös. Ol huvittavvoo ku alakerrast pöräht rohvessoor tai mikä tohtor se Alapo nyt mahtaa olla tukka pystys ja nuama noes sanomaa, et laittakee nyt hyät immeiset se uun pois tulilt. Savut män kaks kerrost alaspäi. Vaa ku avas ikkuna ni nii nöyräst savu kuluki piipus. Ja sit ku uun ol lämmi ni sithä se män iha hienost.
Ei taijja arkkiteht oikee ymmärtee vyssiika lakkii jot jos o matalapainet ja suuripiirte samalämpöset ilimat huushollis ja ulukon ni sielt kämpäst ei mäne hormii ylös mittää, päivasto suattaa käyvvä. Se opiks arkkitehile, lisäoppii suap joistai oppikirjoist.
Lisäks mie viel täs ihmettele semmost ku yhes talos o kuulemma tiilet nii huokoset jot niist mänö ves läpi seinii. Mitehä siinkii talos o yl satavuot majjailtu jos ves ropisoo seinist läp? Vissii voip olla jossai muual vika ku tiilis, vai oisko nuo yhtäkkii männeet nii vetämättömiks jottei vettä piä. Ja het peruskorjaukse jäläkee. Erikoist, eppäile mie.

Jeah, se remonttihommist. Ehä mie mikkää ammattilain oo, kuha omiain venkoile täs ku muutakaa oo. Ruokahommii suunniteltii Joulupyhiks, tiennii jonnii semmose uue viritykse ja sit niit vanhoi. Mitä noit muuttelemmaa. Mie en ainakaa suostu mittää mauttommii ja kuivii kalakkunavätökkäit syömää. Ossoo kuiteskaa oikee tehä, pitäs täyttee ja sit ol jottai ihme lisukkei. Ei, kinkku ja luatikot ja sillee. Näihi mie palloon seuraavas hommas tarkemmi jos ei tuu jottai raivoomista tuas, niinku se anarkisthomma ol. Ei kyl kavuta yhtää.
Nyt lähetää kahtomaa Pahhootättii Luaksoo.
Lämmitössoppoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti