tiistai 30. joulukuuta 2014

Joulu männöö, mitä ihmettä tänään

Jestappa jepulis. Siinhä mänö ihe eestää tai mite vua. Tuntuup jot koko aja o suant höösätä jottai sakuska palloo ku o lisäsyöjä kehis elikkäs Ukimummo. Tämmösil vähä vanhemmil immeisil kons pittää olla suolapalloo vähä usseemmi. Mie kons tuun yhel tai nollal suolasel toimee. Ei tuost sen kummasempoo onkelmoo oo kuha leikkelöö kinkkuva tahi sitä maksapatteet leivä piäl. Siit puhhee olle, siit ei tult iha semmoin ku mie aatteli. Eihä se kuor paistunt oikei kunnola. Ihe pattee o hyvvee mut kuor ei. Johtopiätös ollii nopia. Kuor ekojätteesee ja pattee käkättimmee. Hyäst käi sillee.

Kinkust tul hyä, alakaa olla loppu nii jot kaupoil pittää männä ja livekalloo ostoo. Tosi sinne männöö M ja mie mään opasmieheks Laaksoo.
Sit viel tännää tulo kyllää Hanukka perreinee, vähä kuhtu ihe ihtesä jot piäsöö mummoo kahtomaa. Höit varte mie värkkäili siit ruokatorstaist semmose suklaa-mustaviinmarjakakkuse. Se kirja muute o aika höpö. Mie kehotteli teit lainoomaa sen ens Jouluks, elekee tehkö sitä. Rosollihyyvvyke o hyä makuin mutta turha hyyty. Ois vain tavalline kelevannu. Sama avviisi palstoilt nimittäi löyty ohje mitä tehä loppurosollist. Lintsrömmipihvii. Eihä ne siit hytelöst taijja onnistuu, eikai. En kyl tekis vissii muutenkaa. Hesar o muutennii iha pasaaluista leht, ainai sen tapiversio. M sai tontuilt lahjaks tapi ja siihe ämyröitii se appsi ja mie siihe kokkeiluoikeuvve. Jo yhe päivä kesti toimii. Sit pit ajjoo ohjelma pakkolopetuksel ja käynnistee uusiks. Ei taijjeta tilata pitemmäks aikoo ku mitä tää euro kokkeiluhomma.

Viel pittää Hesarist ärmenteerata vähäse. Hänet pittää lopettoo kaks viikkoo enne kauvve loppuu ja sit sehä ei tietyst onnistu neti kaut. Suakel pittää soittoo hei palaveluusa jos sattuu sen numero jostai löytämmää. Ei oo erinomaist palaveluu ollenkaa.

Joo Joulu on kyl mänt muute hyväst ja rauhallisest. Nukkuntki oon hyvi vaik vähä semmossii järjestelyi tääl o. Ukimummo makkoo A:n sängys, A miu vieres ja M olkkari lattial työpöytii vieres ja tietyst kissan kaa.
Jaa, no nyt tiäl alako hässäkkä ku A alako kokkeilemmaa uutta lahjaporakonet. Vissii jottai palikoi löys kammaristaa. Toivottavast ei oo seinät ja muut paikat reijjil ja ruuvvei täyn. Toivoo soppii. Tää porakone o lahja ku hää toivo suutariimiä ja tontut aattel jot porakone o kyl viisaamp sähkövärkki. Niinku onkii, kyl tontut tietää.

Ja hohhohhoijjaa sentään, arvatkee mikä päivä tännää on? No tännää on jo 30. tiistaki. Eiihh tästä tuu mittää ku tekstit männöö moneks päiväks kese. Millos se ol ku aloti, viime perstain. Onkoha ihme jos ajatus katkiaa.

Joka tappaukses se mummo häippäs tiältä pyhänä ja piäs kottiisakkii. Oikei taksila kuulemma ryssäytti loppumatka, tosi jollai kimppakyyvvil jot ei maksant ko 12 €. No hyvä, et piäs halavala. Ja kottii. Ei kuitenkaa miul kehant soittoo vaa A:lle. Vissii ol A:n numero mummopuhelimes lähempän ku miun ni ei kehant räpälätä osotekirjoo. Ois kulunu.

Myö ei sen kummempii olla puuhattu, het syötii pyhän pahheellisest pitshoo ja kaheltii ruohtalaista polliisisarjoo teeveeteeltä. Osti levvyi paketis ku halavala sain. Kolome kympil. Pitänöö ostoo lissee ku ol iha kohtuullissii, mikä lie Johan Falk. Semmoin erikoispolliisyksikö polliisi. Kova konnile, hyvä hyvile, joo. Siin muute näyttellöö sama poika mikä ol siin hyväs sarjas "Jälkiä jättämättä". Hää o Joel Kinnamani. Hää o siin semmoses kanksterrii hirmukänkis polliisi vasikkan. Kauhuhomma.

Ja mitähä viel. Pennut o suant jonnii vanhemmat vouhahtammaa rakettii ostoo. Laitont puuhoo. A männöö tähä kankstersakkii mukkaa. Jos ei laskis ni häl ei olis sit kaverrii. Mite päi täs oikei olis, pitäskö käyttee järkiä ja estee taval aa tai pee heijjä touhoomiset vai antoo olla. Vissii pittää antoo olla ja vouhottoo vua et käyttäät vähhee järkee siin paukuttelus. Tulha tuota paukuteltuu pentun iha itehhii, sillo ku niit paukkui sai kuka vua ja millo vua kuha rahhoo ol. Ja kylhä niil sit keksittii kaikenäköst. Vaival rakennettui Airfix pienoismallei räjjäyteltii kauheis ilimataisteluis. Elikkäs pyykkinarruin viritettii ressukkalentokone ja tungettii mattopommii tai kiinalaist sissää ja tulta perrää.
Tai sit rakennettii aahrikkalaisii kyllii ja majat poksautettii ilimaa. Ol näjetsen maumau heimoin aikoo. No ei iha mut jottai kamputsseoo kummissii. Kyl paukku.
Sit vähen siihe ku jäin kii yhest tykijytkyst ja se räjjäytettii mökil miu siskomiehe toimest ja mahtikuoppa johonnii kompostii. Helekkari pioneer män pilloomaa miu ilon ja sannoit minnuu pitkä aikoo pommimieheks. Kyllä vitutti.
Ei meil siin oikee mittää vaihinkoi käynt, älyttii ain poistuu kauvvemmaks siit räjjäyspaikast eikä ammuttu mittää taivaalesohottavvii raketei mitkä ois silimile tai muute piäle lentäny. Ei nimittäi kellää ollu rahoja semmosii. Köyhee sakkia.
Sevverra viel niist raketeis jot kahteli oisko missää myynnis semmost turvallist telinet mist niit laukoo. Aika vähä ol. Semmone pittäis kyl tulla kaupapiäle rakettii ostais. Ottakoo kauppias hinna sit rakettilois tai olokoo vaik pakollist antoo sama ku ne suojalasit. Tullooha autoskii turvavyöt mukan ja varotuskolomio ja monet antaat viel ikkunarapanki. Vaikkei rapa ees oo pakolline.
Myö värkätää teline ihe jos ei muute. Ämpyr täytee sorroo ja putki siihe ja tulta perrää. Kyl se siit lähtöö.

Joha tuot pauket o kuulunt kaapunnist. Arvookoha tuone männä ollenkaa kaupoil. Herkkussee vissii pittäis männä. Siel ois entreköötet tarjoukses, jos niit sitte uuvvevuojepäivän söis. Ulukona rilloomine vaikuttaa ainai nyt jonniiverra epätotennäköselt ku lunta tupruvvaa iha vaatertasos. Kyl ilima vaihtu noppeest. Illast ol viel kymmenise raatii pakkast ja iha kuulas ilima ni nyt o nollil ja mahtimyter. Ilimastomuutost. Issoo vai pient vai kumpookii.

Ähh, tuas tul näi pitkä juttu. Iha lukemato rommaan, ainai heikkohermosimmile. Nii ja perkule, tontut hankki M:lle sen Tapin jouluklappiks ja siin oissii pitänt tulla lahjakortsukka Elliisa kirjapalavelluu. Mittää tullu, onneks oli vihane ja laitoi sinne heleppiteskii vihase viesti ni laittoit miul sen kootin spostil. Et mie olin tuas vihain. Ain näijje kans pittää tapel millo mistäi selevästä assiista. Niinko siit tietokonneest. Hoitasiit asiasa kunnola ni köik ois hyväst. Mie jo suunnitteli asjakkuuvve vaihtoo jollei toisele operatsoorile. Eikä se oo poissulettuu vielkää.

Kai se on mäntävä. Öile syötii puuruu.
Mitä ihmettä tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti