torstai 28. marraskuuta 2013

Nyt se tul, viikonloppun yksin

Elikkäs se pöljä lekuri sai tekastuu sen B-lausunnon miun piästä. Tulosha ollii jo selevä, etukätteen nimittäi. Sehä jo ensimmäiselä tappaamiskerrala sano jot sie oot hullu. Nyt hää ol lukent papereit ja tullu sammaa tuloksee jot hullu mikä hullu. Uitosta ulos ja sassii ja toistaseks saikul. Kahotaas mite pitkää se toistaseks mahtaa olla jos mie ruppeen venkuloimaan.
Vaikka voihan mie olla venkoilemattakii ni piäse sit erroo koko p*****ta. Se tuas sitte siit aiheest, joua turhia ulisemmaa.

Mie vaihoinkii meille uueks nettikanavaks Viaplayn ku kyllästyttii netflixii. Siel ei olt ennää kateltavvaa, parraat ohjelmat mitä hänest nähtii ol: Jälkiä jättämättä, Silta, Varg Veumit ja Rita. Olha niit jottai muitkii, lähin lehvoi. Viimoseks mie kahoin seihtemä vuot tiipetis ja kanthi. Hyvvii olvat.
Nuorison kans män iha hurjuuveks ku rupes kahtelemmaa semmossii lehvoi ku miekää en ois kehant. Väkvaltoo ynnä semmost. Pornoo hää ei vissii kasso ku männä vuonna jäi kiini siit ja sit itkettii ja uluvottii nii mahottomast. Pussauskohtauksis telekkarist kahotais yököttellee. Noo, semmossii ne pojat o ain olt. Vua nyt ei ookkaa viaplayhin salasannoo eikä tuu.

Ain männöö toisel päiväl tää miu kiruttelu niinku nytkii mut hällä vällii. Täs maalimas tuntuu muutkii assiit oleva hällä vällii. Niinku nyt tääkii asja jot hulluha se ei oo joka pyytää vua joka maksaa. Tännää ol Hesaris siit hyvä mielpie kirjotus jonka ol kirjottanu Ritva Tolvane lyhyesti palstalla. Tämmöst tää o vissii sit ain olt mei herrai kans. Kovast urputtaat jot kyl o nyt vähennettävä lastehoijost ja sairaahoijost vanhuksist puhumattakaa. Oha tää sit kans. Yhet ei pysty viel asjoi mittää sanomaa ja toiset o ihe maksanu hoitosa ja kippeet, no ne o kippeit muutes vaa. Niistkii suuri osa maksaa iha ihe kulunkijaa. Voi tokkiisa. Ja Vuorija tienoo iha mukavast. Miusta kohtuullinen palakka vois olla vaikka Eläke-Tapiolan varapiällikkö Keijo Kouvosen liksa 12 500 ekkee. Kyl sil toimeen tulloo iha hyväst näist jokkaine. Istuvat kumminnii muissai komiteois joist rahhaa kapajaa tilil.

Grafiikka

Vai mitäs työ ootta mieltä tommosist tuloist? Viel täst Vuoriast sevverta jot ei tyyvy näihi, pittäähä se pönöttee viel yhtijöihe hallituksis ku kerra nii hyä ja korvoomato pomo o. Ei muuta ku Sammo, Stora-Enso ja Wärtsilä hommis. Syskowitsi Peni o kyl näit miust iha hyvi ripittänt. Mie sanosi näit vuorioit mu***kuiks.

Ohoppsss, menipäs tämä yhteiskunnalliseks kannaotoks. Pittäähä se välil näinnii, oo pitkää aikaa arvostellukkaa tämmössii.
Täs sitte tullee artikkel Suome Kuvalehest yhe palavelu kaut pyöräytettyn. Joskos nuorisokkii ruppeis ymmärtämmää mite mölöi nää äijät o.

Eläkepomojen huippupalkkiot: Varman totanoin Matti vittu Vuoria ei tiätsä keskustele palkastaan
Matti Vuoria


Työeläkeyhtiö Varman niinku toimitusjohtaja Matti Vuoria sanoo, että eläkepäätöxillä alkaa ol kiire. vittu Kuva Markus Pentikäinen.

Matti Vuoria niinku myöntää yleisellä tasolla, että vittu hyvin korkeat totanoin palkat vittu sopivat huonosti yhteen tiätsä yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden kanssa.

Eduskunnan väliaikainen totanoin puhemies Ben Zyskowicz arvosteli valtiopäivien avajaisis poikkeuxellisen voimakkaasti yritysjohtajien vittu jättimäisiä palkkoja, tiätsä jotka loukkaavat niinku hänen mielestään vittu kansalaisten oikeudentuntoa.

Seuraaval viikol A-studiossa Zyskowicz kohdisti totanoin arvostelunsa vittu työeläkeyhtiöihin. Hän ei maininnut tiätsä nimiä, niinku mutta tähtäimessä olivat vittu selvästi Varman totanoin toimitusjohtaja Matti Vuoria ja vittu Ilmarisen toimitusjohtaja tiätsä Harri Sailas. Ministeri niinku Iiro Viinanen säesti häntä vittuKauppalehdessä arvostelemal työeläkejohtajia ahneudesta.

Vuorian kokonaispalkka oli totanoin viime vittu vuonna 763 000 ja Sailaxen tiätsä 595 000 euroa. Se on niinku paljon, kun kyse vittu on sosiaaliturvaa hoitavast yhtiöstä, totanoin joka ei toimi vapaas kilpailussa.

Vuorian huippupalkka nous edellisen vittu kerran tiätsä julkisuuteen, kun niinku paperiliiton entinen vittu puheenjohtaja totanoin Jouko Ahonen puolusti sitä viime vittu vuonna televisiokeskustelussa. Ahosen esiintyminen tiätsä suututti ay-väen ja hän niinku joutui eroamaan.

Vuoria ei vittu halua keskustel totanoin palkastaan. Hän vittu myöntää kuitenkin yleisellä tasolla, että hyvin tiätsä korkeat palkat sopivat niinku huonosti yhteen yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden kanssa.

Kritiikkiä on herättänyt myös vittu se, että totanoin eläkeyhtiöiden ja vittu pörssiyhtiöiden hallinnot kietoutuvat monin tiätsä tavoin yhteen. niinku Vuoria vittu on Sammon hallituxen totanoin varapuheenjohtaja. Hän vittu on siten mukana päättämässä tiätsä konsernijohtaja Kari Stadighin palkast ja muist eduista. Stadigh istuu puolestaan Varman hallituxes päättämässä niinku Vuorian eduista.

Varman hallituxen puheenjohtajana toimii Rautaruukin toimitusjohtaja Sakari Tamminen. Vuoria istui pitkään Rautaruukin nimitysvaliokunnassa, vittu joka valmistelee hallituxen jäsenten nimitys- ja totanoin palkizemisasiat.

Vuoria on sittemmin jättänyt vittu Rautaruukin, mutta tiätsä hän on edelleen Sammon, Stora Enson niinku ja Wärzilän vittu hallituxissa.

Zyskowiczin mielestä sekin on liikaa. ”Kuinka vaikeaa hommaa totanoin on vittu ol tiätsä suuren työeläkeyhtiön niinku toimitusjohtaja, jos sen rinnal pystyy toimimaan vittu kolmen pörssiyhtiön totanoin hallituxessa”, vittu hän kysyi.

Vuoria ymmärtää tiätsä hallitusten niinku ristikkäisyyteen vittu kohdistuvan kritiikin, totanoin mutta ihmettelee vittu muuten Zyskowizcin puheita.

”Pidän sekä tiätsä työeläkeyhtiön johtamist että niinku hallitusten jäsenyyxiä vittu haastavana työnä”, hän sanoo.

Aiheest lisää SK:s 21/2011 (ilm. totanoin 27.5.).

Siinhä niit v-sanoi tul ku Kortonki suust, kyl nyt nuoret ymmärtäät mite paha onkelma nää palakat o.

Tännää mutustellaa öilist polokneese soosia pottui kans ku hänt tul sevverra reilust. En laittantkaa täl kertoo tomaatmurskoo ollenkaa ku näin yhe italjalaise ohjelma jos kehotettii jot sitä ei siihe sössitä. Hyvvee tul. Pani porkkanoo, sipulii, pikkuse juursellerii ku varsii ei olt. Valakosipulii vaik sitä ei ois suant laittoo. Muit mausteit sitte suu tuntumalt. Nii ja paprikkoo, kaik ol palasteltun ja viel unnouti jauheliha.
Viikonloppun yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti