tiistai 5. marraskuuta 2013

Tallinnas navaluksii kaa, arvaiskoha lähtee

Meil ol semmoin retki navale poruka kaa Tallinnaa. Ai että tiiä minkä navaluksii. Ne navalet o semmossii navale artesaanei jotka o käyneet sennimise kurssi Nysloti Artemias. Tää kurssi ol pukastu jostai ihme syystä pystyy ja sen tarkotuksen ol kouluttoo semmosii laivaentisöinti immeisii. Ol kyl tuhanne kumma kurssi, mie en siel kyl pal mittää oppint kahe vuoje aikan. Sentää vähäse purjee ompelemisest mut ei oikee mitää muut. Ei siel ol oikee tolokullist ohjoojaakaa, hää ol enemmä semmone elämätapa intiaani joka luul ossoovasa kaikest kaike mitä ennesaikaa o tehty. No hyvvii kavereit sielt muutama kappalee sain. Oha se sekkii jottai. Oikeestaa enemmä ku vähä.

Tallinnaa pit männä Lintal mut se peru ni mäntii expressil, pääshä silläi. Tallinnas ei muuta ku ratissoni pluu hotlakkaa jos onkii aika kommeet huonneet ja näköalat siel 17 kerroksest. Tämä majutukse jäläkee syömää. No mihi männää, mihi männää kyselyit. No männää ses bessii ku se o tuos nurkil. Sehä o se azeriköök elikkäs azerbaitsanilain ruokapaikka jos ruuat rillataan sisärillis silmäi alla. Ollaa M:n ja A:n kans käyty siel usseemmanki kerran ku siel o hyät ja etulliset ruuat. M lisäks tykkee siit rillimestarist jot hää o kommee mies, vähä vissii sillee ku mie tummast. Jussi onneton ol mänt syömää laival sen puhvetin ni ei voint osallistuu mei lihapittoi. Tosi miu piot alako vast ku toiset ol melekee syönt. Ei ne tarikat osanneet oikee tarjoil vaik kahottavvii olivattii. Ruuat ol hyät niinku ennennii.

Sielt mie johatteli pojat sikkaarimajjaa sil keinol jot siel o tumma töis ni on hyä sikari kans kaheltavvaaki. Ei olt ku ol vaalee jot kyl voi kahella kans, lisäkkeen ol semmoin mahottoma kokone karpaasi jot en ennen oo nähnykkää. Sikkaarit suatii, Cuesta Reytä otettii miu ehotuksest ku se o testattu hyä sikkaar. Ainai miu suuhu, eikä nuo pojatkaa pahana pitäneet. Varsinkii mei sikarsakar eli Antti A pit sitä hyän. Pittää vissii laittoo sitä par stykkee joululahjaks. Pojatha napsautti siin viskit ohhee paitsi Eros joka ottikii portviini miu suosituksest ja kehu hyäks valinnaks.
Sikkaarie jäläkee käytii ihmettelemäs vähä, et mitä täs oikee tehhää ku kello ei olt paljookaa. Kiepattii Musta Puuteli kaut yksil kaljoil mut lähettii pois ku siel ol joku tillaissuus eikä siihe olt sit pöytii.
Mäntii terassil siihe raathuonee toril ku siin o lämmitettyi paikkoi ja istuskeltii joutavii. Mie oli ottan sikkaari mukkaa ja tietys lommuuti sitä, aie ol lommuuttoo puuteli terassil mut häähä ollii kii.
Terassimenoilt Eros sano jot nyt ois hyä lähtii hotloo kohti ku hänel o vikkoo kulukuvälineis, eikä iha pien vika ookkaa. Poika ressula o semmoin vaiva jot oksat pois. Sen kummemmin täsä ala sitä selevittämmää. Mäntii hotla lounge paarii jos ollii oikee elävä tyttö laulelemassa jottai possanovvaa tai jottai muut semmoist.
Osa matkalaisist jäi sin mut mie A ja Jussi lähettii viel öölupil Viru hotlaa. Eihä se Tallinasse mittakaavas mikkää oikee lupi oo vaa semmoin tisko. Oikeet o semmossii mis onkii niit naissii ja vähinttää tankotanssii ja se ei oo sit sitä lattial veivattavvaa poskposkee vaste hommoo. Kylhä työ tiijjättä mitä mie tarkota. Ei siel pitki kehant olla siel Virus, iha pöljä paikka niinku Suomeskii vastaavat o.
A kans viel käytii Mäkkäril ku hiuko eikä Tallinnases mittää kunno spydäreit oo. Nukkumaa.

Herätyyyyyyys. Hohhhooijjaa, kyl väsytti kolome ja puole tunni unnii jäläkee. Mite immeine o valunu näi huonoks, ettei pient valavomist kestä. Eipi muuta ku uamiaise palale jos ei maistunt muu ku roissantti mikä ollii hyyää. Mitä nuist makkaroist ja kokkeleist jos hyö ei maistu.
Sit keksimmää sit kohetta minne oltii mänös, jottii ois halunt sinne Lennusadamaa mut uskoit ku mie vähä toppuutteli ja sanoi jot se o pöljä paikka. Männää vanhaa mermuseoo, mäntii. Mie nähny vast, kehannu sen kummemmin kahella kuha olin seuran. Läksin jopa etuajas veks, sovittii tappaamine hotlaa. Mie käveli niilt sijoiltain sikkaarmajjaa kahvile ja sikkaarile. Olkii mukavata istuu iha yksi ja polttoo sikkaarii ja miettii syntyi syvvii.
Majalt lähtiis osti jonnii pötkö iha sen takkii jot M suap kokoelmiisa uusii rinkuloit ja pötköi.

Hotlal joi kapputsiinoo ja joha ne pojattii tulliit ja ei muut ku tamuskat varastost mukkaa ja satamaa lähtemmää. Mie ehoti jot otetaa taksi mut eihä se herroil kelevant. No mie sanoi jot mie en ainakaa kävele ja pyysi Erokse matkaa ku sielthä o melekone matka huonojalakasele ja miule.
Myö hurrautettii meselä satamaa ja makso kaikki 6,5 ekee elikkäs ei ollu hinnala pilattu. Mie vaihoi piletit ja annoin Eroksele omasa ja käskin köpöttelemmää laivaa ja varroomaa meil paikat jostai muualt ku karaookke osastolt. Sitä kuultii mänömatkal iha riittämmii.
Sit mie aloi oottelemmaa poikii joit ei kuulunt, mie yritteli soitella. Kahel hyväkkääl ei telehvooni toiminu ollenkaa ja yks ei vastant. Eihä siin mitä mutku mie oon vähä hättäin immeine ja tiijän jot se puatti ei oottele sit ollenkaa. Äijät ku lyö ovet kii ni ne sit o. Tulliit ne sit viimesiltää ja kerettii. Kehannu höit kummemmi haukkuu vaik miel ois tehny.
Nää olliit sil aikoo ku mie tönöti sikkaaril käyneet syömäs. Oikee rohkea valinna tehneet ja männeet Hessee, voi helekkari mitä äijii. Mie ehotteli laupävän vaik kui monta hyyää paikkoo ni ei. Ei käynt mieles jot oisvat soittaneet miul ja kysyneet. EEEEEeeeeeiii, taas sai Herkko pikaraivarin.
Nooh, mie kyl sit laival tei vähä sama homma ja mäni puhvettii. Miul ol kyl omast mielestäin hyä syy siihe. Mie en oikei kerent Tallinnas ja sit mie halusi nähä minkäslaatuin se puhvee o sekä en halunt pittee ihtiäin näläs ja ruveta koton ruokoo vuatimmaa. Iha hyvä puhvetti muute mut vähä kallis 27 ekkee. Tallinnas sil syöp kyl maistuvamma atria hyäs ravintolas mis ei oo mölöporukkaa kälättämäs ja pentui juoksemas jalois. Eli siis rauhas.

Siin sit matkailtii ja niit näit jaakattii, pikkuse kävi ostoksel ja astumas yhe tytö ostoskorrii.
Ol huppaisa tappaus. Mie mäni kassajonnoi poikki ehtimää yhtä hyvvää Cointreau sukkelia, siin ku mie käveli ni ei muuta ku kompastummaa. Sil seurauksel jot jalaka painu yhe nuorehko tytö ostoskorrii. Ja nii tiukkaa jot hää ei sit lähten pois, mie yriti ravistel jalakaa veks mut ei muuta ku kaljatölökit lentellöö pitki poiki lattioo. Viimeseltä tyttö älys ottoo kopasta kii ja mie sain jala irti. Arvatkee kohahtiko katsomo, kyllä ol ihmisilä hauskoo mut nii ol miullakii. Meinasi kaatua naurusta. Siit sitte ku häipysin paikalt ni yks mies viel kysäs jot saitsie puhelinnumeron. HAHAHAhhhaaa. Ei oo kyl pitkää aikaa sattunu mittää noi hupasaa.

Rantaaha siit sitte tultii ja hyvästelemmää ja uutta putkee suunnittelemmaa, et mäntäs porukal Kajjaanii ku siel ois Antil hotua mis majjail.
Arvaiskoha lähtee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti