sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Vihdoin unta, täytettyy kesäkurpitsaa

Viimenkii löyty Yliopisto apteekist niit miu nukkumispillereit. Ol pillerinpyörittäjä suanu napit valamiiks. Ol aikaki. Semmosta tuhna olloo ollu koko aika kun ei oo saanu nukuttuu kunnol ja pää o olt ku Hamina kaupunk. Kippee ja muutenki semmone. Nyt o hyvä hyvi nukutu yö jäläkee.

Vielä tietsikast. Nyt tuntuu ropottava iha kunnol, vähä lepotilast herräämine o välil vaikeeta mut niihä se meil kaikil.

Kuha M tullee pyykkituvalta ni alakaaki hirmu leipomiset, ruvetaa tekemää niit kakkuloi. Mie en vissii kertont minkälaissii hyö ovat. Noh ne otettu semmosest paikast ku Kinuskikissa joka o semmone leipomusyhteisö. Mie laita ne kakut tähä linkkein ku vissii aika turha niit o ruveta teil kiruttelemmaa eriksee ja pyssyy tuo kopyraitti selevämpänä. Mie oon muute huomant, et näis resepteis ei suurin osa kyl kunnioita oikeuksii olleskaa. Iha hirveesti löytyy samoja resettejä eikä mitää mainintaa mist hyö on. Miust kyl olis kohtuullist mainita lähde ihan niinku muuski aineistos. Eihä nää tietty mitä suuria salaisuuksii oo mut siltikkii.

Nyt eka ohje: Porovoileipäkakku.
Täähä on siis se alkuperäne ohje mis myö kuitataa tuo poro kylmäsavuhevosena. Muute ajatus o tehä samanlaine. Voi olla, et jotaki joutuu veivaamaan mut pääosin sama. Ja tää oli siis Kinuskikissalta niinku seuraavaki.

Tokaks tullee: Lohivoileipäkakku
Tää tehhää iha ohjee mukasest ellei nyt jotai mausteit vähä säädetä.

Molemmista kakuista sit pitää huomata, et ne on hyytelökakkui. Tiiä sit onks mukava, et molemmat o semmosii. Oisko toisen pitäny olla tavalline? Tullee sinne kyl vissii piirast ja semmost.

Makkeest kakust miul ei oo oikee hahmotust ku en oo kuunnelt mitä M o selevittänt. En oo kerenny,hahahah.

Ite mie aatteli jot jos vääntäsi cantuccineja, niit italiaisia biscotteja. Biscotti = kahteenkertaan paistettu. Ne mie aattelin tehä tälläsellä vähä vissii Andaluusialaisella otteella tehtyinä cantuccinit.
Vai pitäsköhä kattoo Sonia Peronacci sivuilt? Sielt Keltasest sahramist löytyy tämmöin ohje cantucci.
Kallistun kyl noihi ekaks mainittuihi, taitaat olla yksinkertasempii.
Nää koko keksi hötäleethä käyp kahvi kans mut oikeest ne pitäs nautiskella semmose vin santo viini kans. Nojjoo kuka mitenkii.

Vissii pittää lopetel ku M tullee pyykkärilt iha tuot pikkaa ja ylleiskone o jo kaapist kateltu. Hurhur.

Mut kuva reissust tullee viel. Alkmaarista kahvilast jos ol hyä kahvi niinku koko matka aikan Hollannis.


Vähä tuima mies

Täs ei näy sikkaarii joit mie täst kaupungist osti oikei kunno satsi. Ol semmone lottokioski näköne myymälä mut mut. Sissäänkö pääsin ni siel olkii semmone sissäänmentävä humidoori eli sikkaarin säilytyshuone. Nehä on yleesä semmosii poksiloit tahikka kaappeja. Seinät ol täyn erlaatust sikkaarii. Voi ihme, mie ain sillo tällö pössäytä mielelläi semmose kunno jötikän ni tää olkii oikee aarreaitta ku hinnatkaa ei olt hirveet. Olha ne merkkituotteet niinku Cohibat ja Montecristot mut edullissii löyty ja ammattitaitone myyjä. Yksiiki osti eurolla kappale ja vot, et o hyvvii. Semmossii alakumietoja ja loppumaukkaita. No nyt se M tul, tehhää mitä puhuttii.
Täytettyy kesäkurpitsaa

3 kommenttia:

  1. Jos ehtis ja malttas katsoo kuvia mitä sinusta otetaan, niin mikäs se huulessa on kuin sikaari... Yleensä kaikissa kuvissa! Hyviä ovat olleet mitä nyt minut on välillä laitettu välipössäyttäjäksi tai muuten olen vain huvikseni maistanut. Minähän en polta....kuin mahorkka oikeassa paikassa...mm miestenbaareissa.
    -M

    VastaaPoista
  2. No ketale sentään! Vielä oikei semmoin giant cigarillo elikkäs tuhdimpi pikkusikaar. Justiisa siit kaupast ostettun. Mie tällää nyt tähä linki siihe kauppaa jot näätte mikä se o kioskejjaa. http://www.nlstreets.nl/EN/shop/egbert-broers--gifts-alkmaar/
    Olpaha se M tarkka, vai johtuko siit et ihe otti tän kuvan.
    Ja kova o pössyttämmää, millo mitäkii.

    VastaaPoista
  3. Ja pyh, sanon mie. Pois se minusta!

    -m

    VastaaPoista