torstai 26. syyskuuta 2013

Taas jätösruokaa, tänään keitetään kalasoppa poikaporukalla

Meillä ei kyl jäteruokaa juurikaan jää. Mie oon sensortin solokkutörppö etten kyllä mielellään syötäviä ruokia pois nakkele. Helekkarinmoista typeryyttä heittää esimerkiksi kakspäivää vanhaa makkarakastiketta mäjelle. Eihä se jääkaapis mikskää mee jos jonkun moisee rasiaa polokasee ja hetkohta jäähtymisen jäläkeen tunkasee syyläriin. Säilys vissii melkei viikonkii mutku mie syön sen. Jos ei muute ni sit illast iltapalaks, yheltätoista.
Hitto ku miu maha on nii etelä-eurooppalain, et mie söisi amusesta vaa kahvi ja jonku cornetton niinku italialaiset sannoo. Vastaapi croisanttia. Sit päiväl jonnii toise leivä tai sallaati ja lasi viinii ynnä kahvi. Päivälline sit yheksä kieppeil ja sit ihmettelemmää mitä tapahtuu. Yhe mais unipuil.
Vaa eihä se tääl käy. Kuuelt pitäs olla otraputro huules ja yheltätoista karjalapaisti ja sama homma viieltä, siis se paisti. Seihtemältä iltasaju ja makkoomaan.
Miu äiti isä ol kuulemma justisa edellämainittu. Kahvit viieltä, sit hommia roppottelemmaa. Aamune kymmenelt, iltaruoka neljält ja iltane enne iltauutisii (pennut hiljoo!!!!). Makkoomaa sit. Täs kohtoo ei kyl sukupiirteet oo samat. Kylhä siihe rytmii oppii jos kehtoo harjotella, va mie en kehtoo kiusata ihteäin, ainakaan nyt ennää.
Nii, mie sit kuiteskii syöppäsin sen makkarasoosin lounaaks vaikka olkii vähä rankka. Hyvä hää ol, M:n tekemä. Vähä tuhti mut hyän makune.

Mie oli ahkera tännää, suoriti niinkii tärkee homma ku pyykipesu. Oha sitä hommaa siinkii ku ei näit hommii muute näytä oleva. Ainakaa vielä, pittää ruveta kahtelemmaa niit ommii virityksii ku oikee innostu. Nyt o turha monta ajatust pääs. O humitorhommoo, ompelushommoo ja sit näit isompii rokkiksii. Niist isommist mie en kehtoo viel täs kirutel ku joko työ ruppeette nauramaa tai sitte kahotte, et nyt se ressu o viel harhanenkii. Niit o ajateltu kyl hyvinkii paljo mut niit pitäs vähä takkoo ni niist sais sit totisempaa totta. Ooha mie jo tehnt siel koulus hyvinkii tarka suunnitelma yhteen ylkkärikurssii liittye, lähinnä taloudellisista mahollisuuksista. Pitäs alakaa tarkentelemmaa ja suunnittelemmaa muuta siihe liittyvvää.
Mie sit aatteli kyl näit raha eest tehä enkä millää kenkkäpalakalla kellee. En sit kyl yhtää kellee, nii hyvvää kaverii eikä varsinkaa sukulaist oo keksittykkää.
Oiskoha täs miul joku etuveto ku mie oon tämmöin yökyöpel, kilipailijat painaa virastoaikaa ni tääpä tekkeeki hommelit sillo ku muut ei oo töis. Jaaaaa-aa, täähä olkii mielenkiintoin ajatus. Voi olla, et ei sit oo mitenkää tarpeelline mut näis hommis ei voi sulkee mittää itean poikast pois.

Ai tähä miu onkii pakko laittaa linkki siihe minkälaisii meijä kanssaeläjät voipi olla. Mielesäpahottaja.
On kummallissii immeissii, yks o tämmöne yhet perustanu sen lähivinkkipalavelu jol roistot saahaa kii. Siit mie kirjotteli jo marskuus viime vuon enkä ennää ota kantoo. Sanompaha vaa, et amerikois yks pääs henkestää semmosel palvelul, syyttömän. Saakel, miekii vastusta kaike laist niinku sitä, et Talavivaara pukkaa jätevetesä minne sattuu ja sitä, et toimivvii valtioyhtiöit myyää pilikkahintaa yksityisil. Sekkii o iha naurettavvaa jottei homot sua männä naimissii, mitä helekkarrii se keltää oo pois. Ja miksei niil pentui sais olla. Nykysi pennuist likipittäi puolet o jakolapsii, nimittäi avioerrois puolikkaiks jiäneit. Eihä siin mittää hättää oo jos lapsel o kaks issää tai äitii yhes suhtees jos ne pentusa kunnola huoltaa. Mitähä mie vielä vastustasi, ei tuu oikee mielee. Jonnii verra tuon luonno sotkemist ylipäätää vaikka siihe itekkii syyllisty. Kaik o pakattu nii muoviseks mut yritäppä ostoo ilima. Ei tuu mittää. Pitäs olla iliman joka oiskii parasta, miulakii kaikkee iha jonnijoutavvoo tavaroo. Bamboo dock piirrustuslaite. Viimeks käytetty kolome vuotta sitte. Ryhmätyös Pitkätukan kans. Ja tupakka, se o paitsi myrkkyy miul ni se tuhoo luontoo uskomattoma paljo. Sademetsää kaavetaa jot rössilehet saahaa kuivaks. Pittääkii tutkii onko sikkaar paremp siin suhtees. Jos vaik ei tarvittaskaa puuta nii paljoo. Sit mie lopeta tupaka ja käy vasituisee polttammaa sikaarii.

Tei iloks mie laita tähä kuvan. Myö ollaa sovittu jottei lapsii eikä muije kuvvii nettii töräytetä mut tää o nii soma kuva mei A:sta, et mie en voi ol laittamat. Otanpa sit pois jos sanomist tullee.


A ja tyyppiharrastus

A ol kova poika istuskelemmaa jakkaral tai jossai muual ja pörisemmää brummaa elikkäs autoo. Ylähuules näkkyy pien vekki ja siin o kiv sisäs ku M ol just mänt töihesä ja myö mäntii hänt vastaa ni A:lle tul kiirus juosta ja ei muuta ku naamallee. Oi, et mikä poru. Kyl hää siit sitte token aika äkkeest. Ei vissii oo jääny sen suurempoo vammoo tai tiiä sit.
Kuva tul essii täs mei työpöytä pisnekses ku mie siivoili laatikoit ni sielt löyty semmoin  
cd mis näit kuvvii ol. Olin oikee kiruttant siihe jot elä heitä pois. Muute oiskii mänt.
Tänään keitetään kalasoppa poikaporukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti