lauantai 28. syyskuuta 2013

Palokuntaa, sporttia ja muikkuja syötii

Aloitetaas sportista. A:lle ollaan kehittelemässä sportti äksöniä paikallisessa kuntosalissa. Ja mie jouvun tietysti matkaan ja maksumieheks. Iha hyvä nii, kyl miulkii o paikat piässy rappautummaa. Selekä o nitkallaa ja käs tunnoto. Juosta ei parane olleskaa. Pittää souvvella ja polokee pyörällä. Harmi vaa ku ei oo Linkola Pena hommii, et kuhaverkoil kävis soutamal ja kalamyynnis pyöräl pitki kyllii. Ois jonnii verra tolokumpoo hommoo. Vaa ei, tehhää sit näi.
A:lle tekkee yläkerra entine naapurnaine jonniilaise ohjelma ku hää onkii ala immeissii elikkäs jumppamaikka. O vähä viisaamp siin ku mie vissii olisi. Mie vaa komentasi, et juokse ja sit maaha ylös maaha ylös hommoo. Ja vällii jot hyppäjä voltti. Miul o jäänt sen # paikan opetukset mielee. Semmossii siel opetettii opettammaa.
Siel olkii piällikköliäkärin semmoin äijä joka ol enemmä Mengele näköin ku Mengele ite. Ja käytöstavat samanmoiset. Hää loihti lausuman jot sähly se ei oo mittää urheiluu iha sama ku pellais korttii ringis ja polttais samal tupakkia. Sotilaa urheilui o vaa hiihto, maastojuoksu ja suunnistus. Aika epel.
No, sporttikenkuliinit ja sortsit o nyt kummallai ja miul sissäänpiäsylippu salil. Saaha nähä mite ussee siel käyvvää.

A:n palokuntaharkois ol tutustumine vanhemmille. Sinnehä myö tölövästii ihtemme ja mäntii suoraa pelpaikoil Voortin rantaan joho kohtsillää palokunta tulkii. Yllätyspä olkii jonniinmoine ku sielt lässäytettii palosotilaa puku ettee ja sanottii jot vermeet piäl ja sassii, harkat alakaa justiisa ja työ määttä tuone pienempii joukkoo.
Ei siinä, puvut piäle kouluttajatyttäre ohjeije mukkaa ja joukkoo tummaa. Siit alako letkui selevittely ja vaik mikä touhu. Mie piäsi letkumieheksii. M:llä käi kehno tuuri hääkö olkii konemies ni hää hoitel vaa liitin hommii. Ei piäst letku vartee. Ehkä sit jonnai toisena perjantaina o niit letkuhommii hälle. Miu o pakko laittoo tuassiisa kuva ku myö ollaa täs nii ihq:sti samiksii. Ei tosi oo tuulpuvut niikos tappaa lähiöpupie porukoil olla.


M ja mie palohenkilöin

Tää loki mänkii nii pitkäl ruuva jäläkee jot kerettiinkkii käypäsemmää siel punttisalil ihmettelemäs mitä siel tehhää. Homma tul seleväks ku pässinliha, rautoja tankoo ja nostelemmaa. Eikä ku souvvellaa ja poletaa ja vähä hakkaillaa säkkii. Ynnä nostellaa punttija ja veivataa akkai laitteit. Mie ku oon ain pitänt niit veivattavvii laitteit semmosin outoin vehkein. Ei Nysloti JYRY salil olt mittää muuta ku rautoo ja tankoja. Nii ja hie ja pieru hajjuu. Ei olt akkoja tai ehä mie tiijä jos siel ois joku miehimys kuiteskii olt joukos. Enkä mie siel nii mahottomast siel rampannu, ol muutakii, parempoo tekemist, niinku tupaki poltto ja Possella seisoskelu.
Muikkuja syötii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti