keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Hienoa palvelua, nakkisoppaa

Oha se hienoo palaveluu ku kehtoo riehuva asiasa ettee. Sattu semmone tappaus jot ku mie oli siel Aurora päivätsyhommas viime syksyn ni sehä ol tietyst maksullin. Ja senverta paljo jot miul män lopuks maksukatto yl. Elikkäs se mite paljo sairauvvehoitokullui tarvii maksoo. Sehä sit pittää seurata ihe tietyst, ei kaupungil semmossii tietokonnei oo jot ne pystys sen laskemmaa. Oiski vaikeeta ku konneit käytettää vua laskuttamissee. Käyttäsiit perkuleet tietoverkkoi tiijjo louhimissee, niiii-i se o arkipäivää tietotekniika maalimas. No miehä seurasi ja tul ylmänevä lasku ja soiti reskontturaa talloushallintoo jot näi o käynt. No nii onnii sano naaras ku vähä aikoo laskeskeltii yhes, miehä sen oli insinöörismiehen laskent jo kättelys. Ja lasku toittii perättömäks ja naaras sanomaa jot elä maksa asja o hollisa. Tul viel semmone korttikkii mikä lävväyttee essii jos arvauskeskuksel pittää männä. No en mänt enkä muute mäne. Ei sua minnuu Viiteekulumaa ku kuolleen mut sithä sinne ei tarvii vissii männäkkää. Ja täst alakaa varsinain kupletti.

Miul päräht tännää sit maksumuistutus siit viimosest laskust mikä ol sovittu aihheettomaks. Ja huomautusmaksula tietyst ja uhkauksela laittoo yksityisele perintäyhtiöle elikkä laillisele mahviale elikkä lakimiehist koostuval virmale. Voi helekkar jot miul rupes keittämmää ja ei muuta kons ehtimää viimesyksyset laskut essii. Onneks oon siästäny jokkaise lasku ja kiruttanu niihi oonko maksant ja millo vai onks niis jottai muuta outoo. Niinku täskii ol jot elä maksa. Ja viel sitte varmuuvveks tilotet kahtommaa pankist. Onneks nykypankist elikkä Äsäpankist voip kahtoo vaik kui pitkäl. Osulapankist ei kahotakkaa ku kolome kuukat takakättee ja sit onnii maksullist. Mite sekkii voip ol mahollist, sielhä ne tiijjot o jokatappaukses rekisterlöis. Mie en oo kyl tikutakuinsinjöör ni en tajjuu.
Jokatappaukses paperit löyty ja mie aikasmoises vihassain sinne reskonttuurii soittammaa jost kyl hyvi noppeest vastattiinnii. Hyvä ollii muute oisi esittän sen perinteise kyssäri mikä asjakaspalavelijale esitettää jos soitattaa pitemmäst. Ai mikä kysymys, no tietyst "paskallako olit ku noin kesti".
Mie sil tyttörievule esiti asjain ja hää vaa tuluputti jot siult nää o alennettu nää maksut. Helevetti niit mittää alennet ku ne poistettaa kokonnaa, sano mie. Vähä siin rupatteli sillee niisanotust kovemmal iänel ku karhu murinal ni sit hää kekkas jot mie mäännii kysymmää tuolt maksukattoryhmält mite tää assii o. Typsy palassii äkkii takas ja sano jot kyl sie oot iha oikees, elä maksa laskuu. No tiesihä mie jot oikees mie oon. Oisvat perkulee virkamiehet hoitaneet asjasa kerrala oikei ni vältyttäs tämmösilt. Mut ei täs köik.

Tiketti ol lähetetty miul 15.1. ja siin ol eräpäivä 25.1. ja se tul tännää elikkä 21.1. Kuus päivee kest tulla peril. Mie sil tytöl sanoi jot teil o kyl melekomoine tää postjärestelmä ku nythä miul jiäp viis päivee aikoo reakoijja laskuu. Neljä jos mie oon töis ku ehä mie sit palaveluaikaa oo koton ku lappu tulloo.
Annaha olla ku tämmöin tämmöisil uhkauksil pörähtää mummole luukust alas. Välttämättä ymmärrä mittää muuta ku jot joku kankster tulloo kylil viemää petin ja telekkari jot emmertaalia ei voi kahtoo ku lasku jäi maksamata. Niinpä rollaattor lähtöökii suihkimmaa sinne lähimpää pankkii, missähä mahtaa olla semmone jolle alle miljoona kelepoo. Ja laskuva maksammaa ja siit pankil seihtemännii euruva. Tää onnii se toine kankstervirma täs jutus, tulo viel kolomassii.
Sinne män mummo rahat mut hyyvvää tarkotuksee, virkamiehii palakkoihin jot hyö saavat tehä virheit lissee.

No mie eellisest lasku tuloajast töräyti tytöl kans varsi voimakkaast mut hää vaa hymis jottai jot ei myö voijja oikei tietee millo ne laskut tulo perile ku myö lähetettää. No täst mie en hänt hirveest ahistantkaa ku niihä se o. Kyl mie peraattee vuoks vähä. Oha höil mahollissuus lähettee ne laskut muutama päivä aikasemmi. Tai laittoo pitemp maksuaika mikä täs ol kymmenä päivee. Heleppoo olis.

Täs välis miu o pakko käyvvä lounaal ku o nii hyvvii silakkarullii mitä mie teilkii kehuin. Vua kissuneitii ei tunnu lounakset kiinnostava, ei muuta ku parvela päiväpeito al pötköttää. Suata miekii ottoo napanterit petis. Va sit tulloo lissee kankstereist.

Joo se yhellainen kanksterlaitos o tää mei Posti - Itella - Posti, mikä hää nyt millonkii halluu olla. Vaihteloot herrai käyntkorttii ja muit mainoksii ja maksaat siit ylhintoo köikelaisil humppuukmuakar mainosmiehil ja -naisil.
Posti kulukoo ja ei kule. Ja piäsiäntösest ei. Jos posti kuluku kaapunni sisäl kestää viis päivee ni oha se naurettavvoo. Ennesaikaa ku kortikkaa sujjautti postii ni se ol jo seuraavan päivän kullal luettavan kaikkine syämminnee. Va ei ennee. Jos semmose meinoo lähettee ni se o tehtävä näil paholaise vimpaimil el tietokonneil. Ja sit sen lukkoo siiaiei ja ähvääspee ja mitä niit o. Supo ja pölöväilylaitossii haluvaa niijje lukijoiks. Miu syämmii mit mie kullallei M:lle lähetä. Ennesaikaa se ol vua lajittelija ja postpoika. Nyt suattaavat nauroo selekäkeikkanauruu pitki Moskovoo ja Virkiinia Lankleyvvä. Ei oo reiluu. Jos kuule hissauksenkaa selekäkeikast ni huonost käyp. Eivät tiijjä minkä Pontin kans ovat tekemisis.
O se kummallist, hyö leikkaat nii pal henkilökuntoo jot hommat ei tuu tehtyy vaik pakko ois. Näjet ku o se ylleispalaveluvelevote ni sitte vua hijastettaa hommoo. Italjalaine lakko.

Jo suap loppuva tää homma. Tuassiisa saivat miut iha korkeeks hermoissain. Minkähä mie sil maha ku minnuu ruvetaa tälviisii kiusoomaa.
Nakkisoppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti