keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Susiasiaa eräistä näkökulmista, kalaseljanka seidistä

Voi helekkari (en kironnu), telekkarist tul täs muanantaina mikälie aastutio mis ol juttuu susist. Hänes ol sitte yks oikee miu mielein kaver, Marko Lind. Linkki viep Mehästyskoiruharrastajjain perustettava yhistykse sivuil. Sielt teijjä onnii ketterä lukkee mitä mielt hää o susist ja vissii muistai mehä elläimist. Mie tätä hommoo jo sivusi 9.1.2015 höpinöissäin mut en mie kyl iha näi pöyristyttävvee tekstii juttuu ees sillo ajatelt kuuleva tai lukeva. Oha siin sälli kavereinee. Tätä Mika-Marko-Petterrii kannattaa kahtoo vaikka veispuukist tai sit juutuupistkii löytyy oikee viiteoit häne hommist. Voi Rietta (=Paholaine).
Miu o pakko tällätä tähä kuva minkä hää o veissii omil sivuillee laittant.

Järjen jättiläiset kuvan kopyrikhti lienöö Marko Linti (tai sitte ei)
Ja sitte hännee kuuluva tekst, ja suoroo lainoo veissist:
"TIETEELLISTEN TUTKIMUSTEN PERUSTEELLA on selvinnyt sudensuojelijoiden evoluuttinen perimä SEKÄ SYY MIKSI TAHTOVAT SUOJELLA SUSIA:

- sudensuojelijoiden evoluuttiset juuret juontavat ihmisistä, jotka seurailivat susilaumoja syöden näiden jäljiltä jäämiä raatoja eli nämä olivat itse metsästämiseen kykenemättömiä raadonsyöjiä ja täten riippuvaisia susista ja siksi vieläkin ihailevat susia. Sudensuojelijoihin on siis perimänä jäänyt raadonsyöjien geenit - tätä taustaa vasten heitä voi kutsua loisiksi, jotka aina ovat olleet itse kykenemättömiä itsenäisesti pärjäämään ekosysteemissä. Evoluution näkökulmasta katsottuna sudensuojelijat kantavat siis perimässään raadonsyöjien eli loisten perimää eikä ilman susia nämä osaamattomat yksilöt olisi ikinä päässeet jatkamaan sukua eli selviytymään - ilman susia nämä osaamattomat olisivat yksinkertaisesti jääneet ilman ravintoa.

- Vastaavasti tieteellisten tutkimusten perusteella metsästäjät ovat historian alkulehdiltä asti itse olleet kykeneväisiä itsenäisesti saalistamaan syötävänsä eli elättämään itse itsensä ja siksi kokeneet sudet kilpailijoikseen. Tämän takia aito metsästäjä ei tänäkään päivänä suosi sudensuojelua koska tällainen ajattelutapa tulee evoluution näkökulmasta perityistä geeneistä. Tätä taustaa vasten metsästäjiä voi kutsua itsenäisiksi sekä kykeviksi selviytymään ekosysteemissä, eivätkä he ole loisia kuten sudensuojelijat.

* Nämä tieteelliset tutkimukset on tehty Amerikan Yhdysvalloissa osaavien tutkijoiden toimesta ja tämä selittää sen, miksi tänäkin päivänä on - evoluuttisen perimän johdosta - sudensuojelua puolustavia ihmisiä, eli raadonsyöjiä / loisia. On siis tieteellisten tutkimusten valossa oikein sekä kohtuullista kutsua sudensuojelijoita mm. torakoiksi, jotka myös ovat loisia eli raadonsyöjiä."

Eikös ookkii viisasta tekstii aikuselt miehelt. Va olha se Aatui ja Köppels vissii aikussii.
Mut oikia hämmästys tullooki täs, tää kaver onnii jonku herätysliikkee suarnooja ja laulaja ja vissii muukii nokkamies. Olevinnaa uskosa ja vihhoo Luoja luomii elläimiä. Miu pirtaa se ei oikee käy, en ymmärrä, enkä mie kyl iha nii tyhmä oo, et sen takkii en ymmärtäs. Uskonmiehe pitäs kyl tajuta tämmöne assii, et se o Luoja joka pittää niit sussii just senverra ku tarpeellisen näkköö. Eikä siihe tuommosel käil piä immeise puuttuva. Ei se piä ol ihmise käes.
Mies o iha ilimestyskirja peto. Suarnamiehe kuapuu pukkeutun paholaine.
Mies ei tajjuu, et sus o luokitettu ERITTÄIN UHANALAISEKSI ainai Luonnonvarakeskuksen mukkaa vuona 2010. Ja uuvvempoo arvijoo ei oo ku se tehhää kymmene vuoje vällei. Heijjä kanta-arvioijje mukkaa nyt sussii o sama verta ku 2010. Et kai se uha-allaisuussii o sama. Siel kyl joku tesantti Ilpo Kojola (kojootti) kiruttaa jot eeeeiiii se sus mikkää uha-allain oo kloppaalist eikä ees Euroopas. Ranskas ja Saksas o jo suet elepynt sillee jot niit mahtaa ol enemmä ko Suomes. Siinhä tää tilemma onnii, mitästä helekkarrii niist Öiroopa susist ku pittää näist omist nyt ensi ol kiinnostunt.

Suojelustkii tää Linti Marko o laittan tämmöse pakina veissii, miu o iha pakko lisät se tähä on se semmost tekstii.

Tuas järellist juttuu, kopyrikhti ei varmasti oo M Linti. Ei sitä oo piästetty ottammaa tuota kuvvoo. Laittasin jos tietäsin.
"* OLETKO AJATELLUT, että sen lisäksi että järjetön sudensuojelu tuhoaa arvokkaan metsästys - ja metsästyskoirakulttuurin ja luo uhkakuvan susialueiden asukkaiden elämään (esim. lapset joudutaan kuskaamaan kouluihin takseilla koska koulumatka susien takia vaarallinen), niin sudensuojelu VIE RAHAA ELINTÄRKEISTÄ ASIOISTA:

MIKSI RAHOJA EI LAITETA OIKEISIIN KOHTEISIIN?

- Lapset sekä nuoret kärsivät koska kouluja lakkautetaan säästöjen nimissä, lapsilisiä leikataan, vanhukset voivat huonosti hoitolaitoksissa koska riittävään henkilökuntaan ei ole rahaa, terveyskeskuspalvelut ajetaan alas rahan puutteen takia, edes tärkeään suunnitteilla olevaan lastensairaalaan valtiolla ei ole riittävästi osoittaa määrärahoja - sudensuojeluun aiotaan kuitenkin tulevaisuudessa valtion toimesta törsätä enemmän veronmaksajien rahoja kuin koskaan aikaisemmin! Missä on virkamiesten ja päättäjien oikeustaju - kuinka kauan suomalaisina annamme tällaisen mielivallan jatkua?


Sudensuojeluun tarkoitetut rahat on osoitettava tärkeimpiin kohteisiin: lapsiin, nuoriin, lapsiperheisiin, heikkotuloisiin, vanhuksiin - koko sudensuojelu tulee heti lopettaa koska vuosittain se lohkaisee suuren osan veronmaksajien kukkarosta ja aiheuttaa suuria kustannuksia valtiolle joka kerää rahat veronmaksajilta, eli meiltä.

Kaiken lisäksi sudensuojelua ajavat järjestöt, tutkijat sekä muut organisaatiot saavat rahoitusta valtion kassasta, eli meidän veronmaksajien pussista. Sudensuojelu voi hyvin mutta lapsemme, nuoremme sekä vanhuksemme kärsivät koska valtiolla ei mukamas ole rahaa: tämä ei ole oikeudenmukaista.

Pysäytetään yhdessä tämä mielettömyys: allekirjoita vetoomuksemme ja pyydä ystäväsikin allekirjoittamaan http://www.adressit.com/ehdoton_vaatimus_ei_enaa_yhtaan_metsastyskoiraa_susille."
Ja kaikki tuas suoroo lainoo. Siin o linkkikkii mist sit suap allekirjottoo jos kuka hyvän asjan pittää. Ei piäse nyt kukkaa sanomaa jot en oo tasapuolin ja jätä jottai pois näist juttulainoist.

Mut on tuo miust meleko järetönt tekstii. 
O siin järkee yhes kohtoo, siin jot valtiol ei muka olt rahhoo siihe lastesairaalaa. Se o iha pötypuhet, iha täyt semmost. Ois voint siästee vaikka puolustusmenoist sen yhe satamiljuunoo vaik sillee kaks kymppii vuosittai viijje vuoje aja. Nyt niile törsyile viel lissee hamutaa.
Miepä se oonkii semmone setä, et mie oon nähny mite siin talos rahhoo käytetää ja mihi. Iha tolokutont männöö välil. Nyttii o Iltaljast yks paatti tilattun eikä valamistu sit opil millää. Telakal pönöttää. Ja mite ne Lissu linnut, ne huurnetit. Ei oo nekkää halavoiks tulleet ja tulkoha köik vastaostot tehtyy, nii. Mite mahtaa ol. Nuo isommist ja pienempöö törsöömist o köik nää ulukomuan sekkoilut millo missäi Ahkanistanis ja sit viel se yks puatti Somaljas pöljä kipparisa kaa.

Joo no viel siit suojelu hinnast. Se mittää maksa ku antaa sen suen olla iheksee siel mehäs. Nii, syöp kotelläimii. No härrät mehästäjät jättäät hirvii sussii syötäväks, enemmä ne susil o tarkotettu ku immeisil. Immeisil o nykysi siat ja nauvvat, Marko o vissii unnouttanu sen hajamielisyyttää.
Jos oikei hövel halluu olla ni maksaa sit niist tuotantoelläimist käypäse hinna. Koira ei oo tuotantoelläin, iha yht paljo ku kissu. No jos sit viel halluu hövelimp olla ni jos se sus nälissää sen viattoma elläinkappalee eli koirun syöp ni maksetaa siit sitte sopiva korvaus. Mut ruato jiäp sitte sussii syötäväks loppuu ast.
Suetha lähtööt ruavolta karkuu jos heit häirihtöö ja näläkä mahhaa. Ja sit o tuas suatava ruokoo, yksinkertasta. Ja sekkii ois älyttävä jot siel sussii liikkuu ni ois syyt miettii laskooko sen sessen sinne irrallee. 
Ja sitäpaihti mie oon asiantuntevist lähteist kuulu jot pupuva voip mehästee iliman koiroo ja sitä paholaise keksintöö keepeeäs-seurantalaitet (KGB?). Niii-i, iha oikeest mies lähtöö mehäle, lyöp selekää repu jos termar mustal kohvil ja rukkiiset leivät voila ja jahtmakkarala (lauvvantai o pahhoo), hyyvelpyssy olal ja hiihtimet jalakaa. Männöö ja kahteloo mis niit jäläkii o ja oikeije palluuperräi jäläkee hyvi varovast mänö lähemmäs. Sit vua ko se poukkajaa ni tarkast ynnä noppeest pouhauttaa ni siin o pupu. Suolet pois, katajat sissää ja kahvil. Yhtä enempee yhtenä lauvvantaina ei mehästetä, muin päivin mehäle männä. Koton jänö roikkummaa ja sit eukkoi kuumaks laittammaa saunaa, kosanderhuikat mahhaa ja sauna piäl A-kalja. Aikamiehet mittää rapakaljoja juo.
Pyhänä nuttu veks ja eukot tekemää jänespaistii mitä siikliin kans sitte syyvvää, suap juuvva A-kalja tuas. Vaikka napanterkii jos jäi. Nahast, mikä o ohut voip tehä penali ja nuama taltee siit perhoi, vaikka Hares ear nymph. Harria, taiment ja kirree tiijjos jos perhohommat ossoo ja miksei ossois jos jäneksenki sai tuollei mukaval taval paistiks. Ja ilima mittää turhii paholaise keksintöi.

Jos tää Marko luuloo, et hänel mittää annetaa anteeks ni erehtyyp KONNA. Toisaalta häne pitäs ol myös USKONMIES (juutuupiin). Nii, hää o rötöksii tehnt toisii vastaa ja sit hää suarnoo toisi ku mitä sit tekköö. Ei oo vissii kaver justisa ensmästä Moosekse kirjoo elikkäs Kenesistä lukent mis immeisel käsettii viljel ja vallit muata. Siin tarkotettaa oppineijje mukkaa jot immeine o vastuus tekemisistää kaikel mitä tiäl o. Myös susist.

Mitä tännää syyvvää. Mie tien kalaseljankkoo seitist ku se ol evullist Herkkuses.
Kalaseljanka seidistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti