maanantai 5. tammikuuta 2015

Pahaa ruokaa, no mitäs sitten

No ei meil sentää. Mut kissule ovat teheneet iha pahhoo sapuskoo ku ei meinoo kelevata. Pussist laitoi Applavssii vai mitä hää ol. Vissii jottai tonnikalarötjäkettä ni ei. Ei hää halunt, ies maistant. Ja mite sitä kissule sit sanot nii kons immeispennuil jot pakko o ainai maistoo. Ei hää sitä uso. Va kyl mie tiijjän mikä kelepoo. Annaha olla jos kaivan pakkasest niit roileri syämmii ni kyl männöö. Kyl kissu tietää mikä hyvvee ja ravihtevvoo o. Tonnikala, eihä se mikkää kissun ruoka oo. Ei siel viitakos tonnikalloi lentele va lintui kyl. Tyhmä oo. Nooh kyl hää sit syöp ku aika tulloo eli oikei näläkä. Vähä kuotoilooki.
Semmossii immeisiiki o jotka kuotoiloo ruuvvan kans. En mie maksoo ku se o pahhoo. En mie porkkanoi ku ne o pahoi, suati kuali sehä o iha hirvitys. Nää tämmöset immeiset pitäs pistee semmosele ruokakurssile mis ei annettas muuta ku just niit ruokii mist hyö sannoot yök.
Piru vieköö, samallaisii o nää veketaanit vai mitä ne o. Eivät suostu ymmärtämmää jot immeine o monruokane olio. Kahtokees täst oikee jonniiverra tieteellin juttu: Lihhoo o syönt. Ei oo turha pitkä kenenkää luettavaks. Aika selevät sävelet, lihhoo o mätystänt. Sitä minkälaist ni se onnii er juttu. Mättee ruatova sun semmost herkkuu sillon tällön. Joo mut kummissii.
Passooha niit vihanneksiikii syyvvä ja pittääki. Sitä kualii ja porkkanoo ja reippaast. Meilläi ollaa nyt syöty kahtena päivänä kualluatikkoo ja kuha mie täst hommast piäse irti ni syön vielä kolomannei kerra. Kualluatikko vua paranoo lämmittäis niinko tiijjätte. Lihhooha siinäi tietyst o mut ei kovi hävyttömä paljo. Jos jakkaa sen 400 rammoo seihtemäle atriale ni ei siit kyl paljoo tuu. Insinjööri (luonnonvara-) laskutaijjo mukkaa 57,14 g ja rapiat. Kualii siihe män par killoo ja porkkanoi joku puol killoo ja sipulii par kappalet ja sit valakkaria. Senku pilikkoo ja laittaa uunvattii, häne pittää ol aika iso. Jaa ja ohraryynii ja maustei q.b.Senhä työ muistattekkii, no sanotaa nyt jot tarpee mukkaa. Kualruokaa suap laittoo maustei reilunpuolee ni tulloo makkuu. Kahoha saittehii resetti täs muu homma ohes.

Vaa mitähä meil tännää syötäs. Ei ainakaa sen yhe televisiokoki tekemii viijje minuti sötkötyksii. Mie en semmossii luota enkä perusta piäle. A ois haluvamas jottai väästvuutia, niinku mehhikolättyssii, hampparrii tahi hotarii. Kaks viimest ei käy sit ollenkaa. Lättyshommoo vois vielä uatellai, tai sit tehä niit jottai maissikourui mitä hyö nyt ovat, ehä mie muist heijjä nimmeesä. Aaaaaah, olko hyö takoloi, olko? Ei kyl huvittais. Kalloo tekis miel, vaa ei olt missää kaupas tarjoukses, enämpi jauhelihapakettii tarjottelliit. Sekkää ei käy ku vast sitä syötii. Ja lihhoo syötii muutenni jo monena päivän. Mie vekkaaniks muuttun? Ääääähh mut ei lihhoo joka päivä, kalloo nyt herra pastori.
Aiko miu tekis miel tehä niit jaappanilaissii riiskokkareit mihi tulloo kalloo ja muuta hörtyvä ohhee. No niit susshii. Niist mie kyl jostai syyst tykkäjän vaik en oikei muist ijänihmeitte sörsseleist vällää. Ovat liijja tulissii miul. Mitä ihmet sitä sillii pittää tunkee ruokaa nii mahottomast. Konstaapeli sumuttimmee hää kuuluu. Tiijjättehä työ sen, ootta suanu silimillennä. Että vai? Kokkeileha männä vittuilemmaa konstuil tarpeeks. Vaa nykysihä hyö taitaattii suhhauttoo sil lammauttimel tsäähköö kylykee, hijastaa toimintoo huomattavast kovemmaltai narkilt.
No sehä män tää juttu tuasen iha sivuraiteil. Ainaha se männöö. Nyt mie kyl mään syömää ja sit lähe pahhaan mualimmaan ruokoo ehtimää.
No mitäs sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti