torstai 5. helmikuuta 2015

Johan on kummallista, lohta avokadosalaatilla

Et mie oon unohtanu koko plokihomma. Mitähä liene puuhant ku ei oo tult höpötettyy. Vissii olt tärkeit tappaamissii ja muit konhverenssei. Ei oo, mie sano suoraa jot mie en oo suant mittää aikaseks. Justisa oon suant mäntyy altsheimerrii ja veparii harjotuksii. No siel onkii sit olt iha mukavoo kuha o suanu lähettyy. Mikä lie jot lähtemine o ain nii vaikioo. Jos ymmärrättä, et sillee ku tekis miel männä mut sit ruppee ajattelemmaa jot mitä mie siel nyt oikeestaa tien. Vastukkein vua jalois pyöri, ei miul mittää ossoo ei arpoo oo.
Huomen pitäs lähtee vanhoi kurssikaverii kans risteilemmää mut ei sekkää nyt oikee huvittais, ois mielummi koton pertaiehtoo ja viettäs luatuaikoo M:n kaa. Toisaalt siel puatis o semmoin sikkaarpuari tai mikälie kohvikki mis suap röyhyytel. Onnii aikoo viime pötikäst. Et se kyl vähä vettää puoleesa, jos majottussii sinne ja ottas semmose H.Upmanni maknum viiskymppise huuliisa ni ei tarviis vähhää aikaa takalistoo siirtee minnee.
Vähäpaljo laskeskeli mitä tuo reisu tulo maksammaa, ei oo halapoo, varsinnii jos tunkasoo ihtesä seisovvaa pöytää syömää. Maksaap melekei neljäkymppii, Elon laskuoppi osotti jot mie en mää. Mänen syömää jottai iha muuta. Vaikka laiva spetsiaalhamppari joka sehhii maksaa melekei kakskymppii. Voi rietas.
Sil kertoo ku meil ol näijje tyyppii kans semmone oikei talo maksama ryssäily Tokiksee ni miul ollii siikaleivät matkas. Iha sen takkii ku meil ol olevinnaa jottai ohjelmoo jo enne laiva lähtöö. Hyvi maistuit kaljagaa. Oisko permanto olt kukkooki ja ollii ku sitä siel Tokikses purtii jonnii joe rannal, mikä lie Lusseni. Kaljoo ol sennii viettimen.
Semmossii reissui, nythä tää onnii vähä erlaist ku ei tuot alkohooljuomoo tuu sit otettuu. Mite lie näijje kans pärjännee.

Mites täs päivät o sit mänt. Senku muistas, ei oo oikee mittää aaninkii. Olt jonnii vähemmäenemmä vaikiata makkuule piäsy. Muuteha kyl suattas nukuttooki va jalat o olt nii kippiit jot ei oo sietänt sänkyy männä. Sen tuhanne potkimist ja sätkimist ollu. Kukkaa, tai ainakaa mie, kehtoo kieppasta volttii lakanois montoo tuntii jalakasäry takkii. Ku ei oo oikei semmost kunno kippuukaa vua jottai semmost hermohäirijöö jot välist tuntuu ku kutittas ja sit tuntuuki kippeelt. Sietämätönt.
Nii ni sit o joutunt nappasemmaa tarvittavvii ja nehä ei oo kyl mittää muistliäkkei. Ei yhtää minkäävertoo tie niit pastillii miel. Ni siit se muistamattommuus sitte.

Ooha mie sentää suant tiäl ruokoo aikaseks ja vähä leipastkii. Kualsoppoo viikolopuks ja patonkii leipasi ja nyttennii o poolishi käymäs ja illast pyöräytä patonkiks. Eellisel kerral tul aikas hyä vaikka hapattelinki vähä turha pitkää. Nyt mie oonnii nii ovela jot sujjauta hänet syylärii ni ei happane iha villin.

Nii ja se oma kultain M:gii o viel siel kaukan rajan takan Aapossa jollai ihme väyläkurssila mis käyp kuulema jottai hihittelevvii herastuomarei luennoimas mite laitureit ei sua tehä immeiste sauna näkymii ettee. Pittää piästä vissii pastust kuukereillaa ja pimppureillaa uimasillee. En mie ymmärtänt oikee M:n kertomoo juttuu mut niihä siin usseest käyp. Joka tappaukses hää o siel olt jo tovi aikoo ja myö tiäl kolomisiltaa. Pitäskö oikee sannoo jot Hemmo setä, kissa ja A. Vähä sillee ku E Uspensk.
Sehä o semmoin varsi hauska näytelmäkipale tää Fedja setä, kissa ja koira. Miekii hänet käin kahtomas oikee Kansallisteatteris, tosi sil pienemmäl estraatil.
No joo, lapse pit jo öile suaha jiätellöö ku ei kuulema ennee ikin olla kahestaa ja mami Turus. Eikä sinne kyl kenenkää täyspäise kannate männä. Sen verra paljo siit kyläst tarpeeks suant. Kaupattii mänö viijjelt kii, iha ku Vuokse rannal olevas kaupunkis jos o ainakii kolome keskustoo, siis ainakii. Nii tai siin kaupunkis mis o se linna jollai suarela, siin kaupunkis mist köik muut nätit talot o poltettu tai jyrätty paitsi tää kivromehka. Joo, Aapos muut tekemist oo ku muata hotellis petil ja juua pussikaljoo ja kahtoo mainoskanavii. Niinko yks kursveljein tek. Miul ol kyl muijje kans vähä muit puuhii. Niist sitte sen kummempii täs, joskus möyhemmi sit. Tai rehellisest kirutettun, ei ikkää.

Jaaha tää tul sitte loppuusa ku A tul kottii ja Eskeline ol olt ikävä ope tuas ja siit ollaa pahan. Jo tuot onnii köikkee joutavvoo tultkii.
No sen vert viel jot mie mään M:ää vastaa junal ja samal kaupas. Yllääätys, käynkii Herkkusest vua Ruunekreenitorttui ja sit mään K-marketil ostammaa ruuvvat. O hyvvii tarjouksii, lohta, juustuu mont sorttii ja avokaatoo.
Lohta avokadosalaatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti