perjantai 9. tammikuuta 2015

Hallelujaa Gösta, pizzan kyllä osaatte

Nyt se o pelastettu. Nimittäi Koe-elläinpuisto joka o vissii universumi paras raatio-ohjelma. Mokomat meinasiit lopettoo uusinnat iha tuost vua ku jottii kukkahattutäit ja -sejät olliit paheksunneet kielekäyttöö. Voi Tsiisus näi nykyaikasittai sanottuna. Raatiossa o kaikemualima kanavii säähkönen taivas pullollaa ja hyö ei ällyy kiäntee nappuloo toisel kanaval. Tai sit käyttee sitä kuninkasnäppäintä mikä sulukoo koko toosan. Ja jos viel pelottaa jot se rupiaa kuulumaa iha iteksee ni tempasoo piäsulakkee irti. Sekkää jos ei auta ni tekköö silviisii jot räjjäyttää Imatrakoske toisee uomaa kokonaa. Jaa nii mut sit sitä ei ehkä vois kuunnel nekkää jotka halluu eli elä räjjäytä.
Täänkii kirjottamine kyl muuttuu nyt vähä hankalaks ku samal yrittää kuunnel Elläinpuistoo. Ei kiruttelu oikei onnistu muute ku mussiikkipläjjäyste aikaa. Ei muute ookkaa iha mitä tahhaa mussiikkia. Valinnat o semmossii jot niit ei kyl ratiost just muute kuule. Niinku nytki tää Eva Dahlgrenin Vem tänder stjärnorna. Miepä yrkkään löytee teil linki siihe.



Joo siin hää sit o. Viiteokkii o iha hieno siin o joku Stellan Skarsgårdki, kuka sit lienöökää. No nyt täst ei tuu tuas yhtää mittää ku jutut alako. Oha tää tietyst siin mieles rietas ohjelma. Aattele nyt jos joku rekkakusk tai junakuski tai sit vaikka ytinvoimalan hoitaja kuunteloo tätä ja hommat jiäp ain välil kese. No ytinvoimala rakentajilt onnii jiänt homma ain vällii kese. Siel Areva työmaal pittäis olla semmoin vahti joka vahtoo, et musikat ei kuuntele Elukkapuistoo vaa tekkööt töit. Tai sit siel pittäis olla semmone joku elekronine esto ratiolähetyksil. Perskule ku se taitaa vua tulla se semmone sätteilyhomma vast sitte ku se voimala o olevinnaa valamis jä niisanotust käynnisä.
No nyt tiäl laulaa Stan Rogers, ei kyl oo vissii just vähäpaljo kuultu raatios muute.

Nonii, muihi aihheisii. Se muatallousministeripaska ja mehtätallous ohessa o suant piähäsä jot Suomest pittäis nisjauttoo 58 sutta niistä 150:sta mitä tiälä majjailoo. On siinä sällilä oikei kuninkasitea. Sussii muka liikoo, ne ressukat luontokappaleet ku o samallaissii laumasielui kons immeiset ja kulukoot perreissää. Sielt ku "vahinkos" ammutaa se alhvaelläin ni mite sit käyp koko lauma. Ensi ovat hätikäs ja sit hajjautuut mikä minnee pihoist ruokii ehtiviks ja syövät niit ihanii pikku lemmikkei. Perkule, lemmikeil o vakkuutukset ne ei oo immeissii. Niitä voip pittee ulukona tarhasa, ei se sus mäne rautalanka-aijjasta iha iäneti läp. Mehtälä jos koira o mukana ja sus sen viep ni se o kyl mehästäjä hävikkii. Ylleesäkkii mehästämine koira ja keepeeässii kans pittäis kieltee kokonaa. Koiran kans mehästettää silviisii jot koiru o siin kohtuu lähel mehästäjjee. Poikkeukse tietyst tekköö jänesjaht. Kanalintui ei tienkää piä ampuu ollenkaa ku ne o nii yhettömmii lahattuja ja elinympäristöt tuhottui.
Zummaarum. Suen suap ampuu pihast jos se sielä enempi norkoiloo. Jäneksii suap mehästee koirula. Veslinnussa hakeva haukku paikallaa. Riettaelläimiä suap tonkia koirasen kans, niinku suppii. Mehtsika jätetää rauhaa. Hirvet ammutaa ajosta, sevverra o seuroihi löyvvyttävä miehii joil ei oo rollaattorrii. Karhu, se meijjän kothenki olis kyllä hyvä jättee rauhaa jos hää ei paljoo lampaita syö. Sit jos syöp ni sithä se o syönt, sille ennee mittää maha. Jos nyt halutaa jottai tehä ni sit piätös noppeest kylä vallesmannilt. Ei siihe mittää ministerijöijje herraröpiä tarvita ja viikkomoijje papersottii ja kymmenii leimoi. Kyllä vallesmanni tietää mitä kyläs tapahtuu ja laitki hää tuntoo. Saiha se ponuisännät ja huummehörhöpojatki kii. Tulpas pitkä zummaarum, oho.

Oisko vielä jottai mist kiukutella. Mie en oikei uskalla ottoo näit Parriisi tapahtummii esili ku miul tulis kuitessii semmossii mielpitteit jot miut suatettas tuomit iha konkreettisest jos ymmärrättä. Senverra kummissii jot mie en ymmärrä mite immeine voip ol nii niuhopippoin jot toisii pittää männä tappammaa jos esittäät jottai pilikkalaului. Toinepuol o kyl sekkii jot minkähä tautta sitä pittää niit pilikkalaului tai täs tappaukses kuvvii esitel silviisii jot se loukkoo koko uskontokuntoo.


Muhammad: tähti on syntynyt
Elokuva, joka kattaa muslimimaailman.
Ja sit jottai mitä ranslaattor ei ymmärtänt,
perssiest sit tais olla kyse.

Jos mie olisi Muhametilain ni kyl mie suuttusi moisest mut ehä mie vissii Kalashnikoovie kans kuiteskaa rupiais heilumaa.
Pirsana miu pittääkii alakaa ruveta piirtämmää sarjakuvvoo näist mei herra ja akaketkuist. Tiälhä se vain onkii nii jot jos jonnii ottaa tuollee mualitauluksee ni käräjil joutuu. Ei oo Suomes sattiiril oikei kunno sijjoo. Ois aihet, mua- ja suvenkuatominister, Räsäse akka noi ylleesä, Raan-Laasosen sotkija, Tuppi ja sit tietyst ois nää tallousherrankutkaleet. Sekkii saatanan lahtari Häkämies, TVO:n Tanhua lahtar kans, ei helevetti näistä se vasta lista tullooki. Nää o niit YT-johtajjii, ei nää oo pahimmast piäst nehä ne öykyrikkaat omistajat, nyt helekkar tulu just mielee se Puntan pojan kossi vaalenpunasessa pikkeepaijjassaa siis Jöörni. Sit o viel nää muastamuuttajat, Porttukalisissit niinku tää Toivane-Koivisto akan röpi joka ei millää jaksa maksoo verojaa Suomee. Ois perkule männy tekemää niit hanttihommijaa jo aikanaa sinne Porttugallii ni ois hyvä ollu - kaikil. Viel pompsaht essii yks, Haaklunti - iha vetämätö kutjake, juoksoo vua Tuppi peräs ku mäyräkoira.

Hahahhhaaaa, jokoha noil äskösil sais jonnii ruppeemaa kauhuisku suunnittelluu. Härrät ja röpit iskööt minnuu oikee joukol ku mie mään täst M:ää vastaa lossirantaa kassiloi kantammaa. Mut miul onnii vastaisku het käsittyvil ja sitähä mie en tietyst täs paljasta. Kerro sit ku reisu o tehty ja mie tukevast tuas punase pöyvvä iäres. Sit möyhemmin.

Tulloo ruokhommii. Mie hokasi Hesarist nyt ku se tuas mei konneisii tulloo, iha armost tilasi, semmose kasvishommeli. Ei muuta ku kasvit palasiks öljytää kuluhossa ja uunpannule levällee ja 250 tikarii. Mie törryytin niit neljäkytä minsoo ja sit pois ja suoloo ja piproo vast siin vaihees. Nyt miul o tommaatit kuivumas uunis, sisälöllöt veks palasiks ja uunii satasee. En tiijjä mite pitkää mänö ku ei oo valamiita. 
Koko homma jujuluikkar o se jot hyö männööt pitsaperjantain piäle. Tulloo kasvispitsoo paitsi miul ku mie laita siihe helekakri hyvvee Natsisiva saksalaist vuoristokinkkuu vai mitä hää ol. Vähä semmost ku se italjalaine Parmakinkku mut isosti halavempoo ja paljo parempoo.
Pizzan kyllä osaatte.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti