tiistai 20. tammikuuta 2015

Pakko riehua taas, illanviettoa

Nii on. Selekeesti "SAATANAN TUNARIT" on asial tuassiisa. Sotkoovat Helsinki matkalippujärestelyt. Meinoovat muuttoo rollaattor, lastevaunu ja pyörätuolimatkustajjii maksuttomat matkat maksullisiks. Kuulema nyt kaikkii ratikoihi piäsöö esteettömäst kyytii ja o iha turvallist rattaijje kans ku maksupiste o iha siin näppäimil. Nii onnii se leimauspiste, vua annaha olla jos et ookkaa ottant tään muutennii jo ryöstövirma arvo- tai aikapilettii. Ei muuta ku mäne sinne kuskile ostammaa piletti. Ja rattaat yksinnää pilti kans sinne kahe vaunu piähä ja petoviili häntä ihmettelemmää. Tai pyörätuolila ei ollenkaa piäse sielt keselt ettee. Tää saatana Suvi Rihtniemi, yllätys, yllätys kokkoomuksesta, kehu jot iha köik ratika o nyt hyvvii ja turvallissii semmossee maksullissee matkustamissee. Mut linjur ei ku lippu pittäis hakkee sielt eest. Akaröpi o tiploomi-insinjöör eikä hahmota tilannet ollenkaa. Mie väitän jot tää röpi ei oo nelosel matkustant kymmenee vuotee. Piäsööhä näist uusist ratikoist vissii just ja just eestkii vaunula sissää mut ei oo ketteröö. Tää saatanan TAMPIO (=oikei helevetilline pölövästi)kehtas raatios esittee tämmössii lausuntojjaa. Siel kyl tul muutakii samallaist soopoo mitä hää esitti. Semmost jot sosiaalisi perustei ei voi antoo ettuutta vanhale eikä ies sokkeele. Millä tää akka kahtoo näit papereijjaa, sokkeela silimälläänkö, sillä ruskialako, häh?
Mie se heittäyvvyin Jeims Pontiks ja kaivoi tään aka esittelemä paperilämyskee ku se kerra julukisessa arkistos ol. Täst työ piäsettä lukemaa häne viisauksiiaa kokkouspaper. Sielt Dynasytys muute suap lukkee muutai jos ilikiää. Täst sinne Tynasty palavelluu. Tynasty, vissii tarkottaa sen eukon ommoo tynastijjoo. Saakel soikoo.

Kyl kokkoomuslaiset eivät sitte piä mittää rajjoo köyhä ja muute huonomp osase kyykyttämises. Mie en oo minkää puoluvvee asial mut oon nyt täs joutun höi tekstijjää lukemaa ni ei hyält näytä. Varsinnii nää nuorkokkoomuslaiset o iha pikku natsii vissii koko sakki. Laitanpas tähä par linkkii ni niättä mitä mielt hyö ovat asioist:

Vitun köyhät
Hyvinvointivaltio on hanurista
Kokoomusnuoret haluaa purkaa tyolainsäädännön
Kokoomusnuoret keksivät oman nuorisotakuun
Kokoomuspamppu möläyttää ay-liike on kuin rikollisjärjestö mafia
Kokoomusnuori möläyttää: Ei köyhiä pilaamaan uutta eliittiasuinaluetta.

Siinähän niitä tais sitten ollakki. Voe kiesus mitä porukkoo. Varsinnii yks sälli o oikei onnistunt oleme evuksee. Se o tämmöne ku Henri Heikkine mikä o Oulust Helsinkii valunt liero. Nii hää ihe ihtijää mainostaa jot valunt. Ja jutut liero tassoo. Suomeks sanottun täys paska.
No tasapuolisuuvve nimis pittää sannoo jot nää miu linkkiin lienööt jostai Temar-vaikutteisest lehest. Semmosest ku Hämeen Kaiku. Ikinä enne kuullukkaa ku näit Ponti hommii tehessäin. Kyl internetti o ihmeellin.

Pöh, et pahottiit miu mielein. Mut mie paranna sit mänemäl tuas sinne vepari reeneihi. Sammaa paikkaa mis A käyp. Tännää harjotukse aiheen o vuoskokkous jos ei miul oo iän oikeut. Noh toivottavast ei mää kovi väkeväks puoluvekokkouse oloseks sekkoiluks. Ei kai. Suattaa ol jottai muutai jos aikoo jiäp. Kahotaa.

Viikoloppun tehtii semmost tommaattist lihapattoo. Heleppoo, kilo tommaattia, kilo sipulii, kilo lihhoo ja mausteet pattaa. Hauvvutettaa tarpeeks, syyvvää riisi kaa. Mie kyl jauhoti ja maustoi ne osso puukot ja käristin samo ku lampaa luukappaleet. Joo, tää tehhää tavallisest lampaa luisest mut nyt ol osso puukot tarjoukses ni oti heitga. Hyvveehä siit tul. Rohkiast tekemää, et sua pilale ainakaa kovi heleposti.
Öile tehtii silakkarulli tai siis M tek. Pahalain unneutti laittoo tommaattisossee niihi mut korjattii tilanne piene paisto jäläkee. Nekkii o heleppoi, silakavilleet selällee, mausteit maha pääl, rullalle vattii ja haluttu soossi piäle. Kermoo ja tommaatsoset, joho pikkuse jauhoo ni ei tuu veslitkuu. Ohhee muussia.

Tännää minnuu oottaa kuulema piirakka ku tuun kottii sielt veparist. Ei tuukkaa DA mut alakaa joku muu sarja. Passooha nähä onko yht hyä kons DA. Mie muute hogasi jot Emmentaali tai jonnii paikal enne kuue uutissii esitettää semmost ku Doc Martin sarjoo. O iha mukava ku äijjä o iha yht hullu ku miekii. Melekee House tassoo hulluuvessaa.  Ja se DA korvoova onnii juuttii tekemä 1864. Passoo kahtoo, juutit o tehnt viime aikoin iha kahottavvii juttui.
Et semmoin öhtu tiijjos.
Illanviettoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti