maanantai 27. tammikuuta 2014

Tilastoja, porkkanasosekeittoo

Haa, miepäs oon suanu kii teijät rökäleet. Mie oon jo jonnii aikoo ihmetelly mite täs miu ploki kahtelija tilastois o semmossii kummallissii piikkijä aikajanal. Keskittyyt tietyil päivil. Aikasemmi en oo kehannu sen kummemmi ihmetel piikkilöi. Nytpä tein sen ja kah kummoo, huomasinnii jot keskittymät o muanantaisi ja perjantaisi. Jäitte kii, koton ette kehtoo lukkee moist höpötyst, va anna olla ku töihi piäsettä ni ensimmäisenä enne kahvikuppostakkaa läsäytätte ploki ettee. Ja perstain luetta jotta ette jiä ilima hyvvee lukukokemust (?!?) viikolopuks. Jiäp nii sanotust hyä maku suuhu viikost. Semmossii mie keksi.

Helekkari # paika pönttö soitti miul äskö ja kysel joks miul o tult eläkepiätös ku hyö ovat sitä hakeneet jo lokakuus. Taitaa ol äijä jonnii verra pihal näist hommist niinku muistai. Eihä hää sitä eikä kukkaa muukaa ku mie tai miu evuvalvoja sitä voi hakkee. Ja evuvalvojoo miul ei kyl viel oo. Pönttö mikä pönttö.
Miepä kerro hei hommistaa yhe jutu mikä heit o kovast työllistän ja antant aihet porruu. Siel laitokses ku o tapan käyttee semmost vormupukkuu jot köik o sama näkössii, kyl työ tiiätte mist mie puhu. No, nyt o tilanne nii jot osa porukast o alunperi semmosest väest jos o tapan ollu käyttee harmaita vermeitä. Ja täs uues porukas sit käytetää tumma sinissii. Tietyst hyö ovat hankkint siniset, siis nää jotka alu peri ol harmais. Nyt sitte näije pöljii mielest pittääkii siirtyy takasii käyttämmää niit harmait. Ja osa porukast olt jo parkymmentäi vuotta sinisis. Arvatkee onko harmaat tallel tai mahtuutko hyö piäle. Voi v****tu mitä puuhoo. On siin immeisil tekemist ku ihmetel toise taki värrii.

Vua sit toisee hommaa. Sin kuntosalil o tult uus krosstrainer mitä en ossoo käyttee, enkä opettele. Mut samal tul uus juoksumattoki, sitä mie lähe iha kohta kokkeilemmaa. Josko jalaka ja selekä kestäs kävellä hänel ni ois jottai vaihteluu pyöräle ja soutulaitteel. Soutuvehettä en kyl oo hirviäst ennee käyttänt ku se pittää nii pahhoo iäntä. Kuule niit hölömöjä ratiokanavii mitkä siel pauhoo. Oo kehant tällätä toosoo kii ku muut suattaa vekslata nennää, varsinkii se iso polliisin poika joka harrastaa nyrkkeilyy. Elikkäs kokkeilemmaa lämpsyti-lämps hommii. Mie jatka täst jos siel vaik uutta iteoo syntyy.
--------

Ja synty, mie oonkii iha ku tämmöin V-2-34 V-12 Diesel 38,88l 500 hv. Jaa mikä hää o, no hää o tämmöse T-34 panssarvaunu moottor. Tutump nimi hälle o Sotka, ainaki heil jotka ensimmäistäi sotarommaanii o lukent. Mite mie semmone oon? No tietyst ku mie vieritteli sitä juoksumattoo iha ku tuo kone niit vaunu teloi. Samalain jytinä ja pauke kuulu. Vissii siit johtui ku miul o tuot massoo se näppäset 90 killoo joka ei oo suostunu hävviimää vaik kui oon salil ahkeraa käynt. Täs onnii viiteo siit mite tää Sotka männä pöristellöö. Aika pahhoo iäntä ja savvuu peräpiäst tulo. Viiteos on sit kans mieltä ylentävä musakki. Näi.


Joo, tunti kakskytä minsoo mie sitä aparaattiressukkata kiusasi. Käveli reilu tunni ja sitte iski hulluus, tietyst. Ei muuta ku laite noppeemmale ja juoksemmaa. Voi helekkar, oo juossu nii pitkää sen jäläkee ku Kotkas juostii nakkariakkaa karkuu ku Illu lyyvä lässäytti sen kopi lasi hajale. Se ol semmoin vahingo laukaus, pit ossuu iha muuvale. Mut ei siit sen enempiä. Mie laitoi aparaattii juoksuajaks kymmenä minnuuttii ja sit ku oli läpytelt semmose kuus ni hokasi jot jos kokkeilis jaksasko tempasta sen kooperi 12 minuuttii. Sehä pit ohjelmoija laite uuvestaa ja mie oti lopus viel oikei kunno loppukiri. Miul onnii aika hyä kunto. En ois uskont. Hyä mie.
Porkkanasosekeittoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti