maanantai 6. tammikuuta 2014

Jo kirkastuu, matkaan veli hopea

Tännää näyttäski oleva vähä kirkkaamp päivä ko täs vissii viikkomoisii. Ihme tuhruu, välil sattaa tihhuuttaa välil vähä kylymennee. Tiiä ei olleskaa mitä hää meinoo, sen kyl tietää jot talavee tää ei kyl oo. Ei ies tiälä Etelä-Suomes. Jossai näyttäs olova sentää luntahii ku sisotyttö laitto vasee kuva ku hyö jossahi Lapi suunnal hiihteleet. Ol oikei tykkyy. Va ei meil, eipähä tarvii ostoo suksii, ei monnoi eikä vissii lapsele luistimiakaa ko ei oo jiätä ku rautatieasema kentäl nii ja Brakul pelasiit jiäpalloo. Ottaneetko sil kentäl pentui olleskaa jäit sotkemaa, tiiäppä.

Eellisest johtuin mie kyl oon ilimaston muutoksen osalta sitä mielt jot se o muuttunt. Puhukoot tilastot mitä vua, niithä o nii heleppo viännellä mihi suuntaa tahojaa. Sen verra miuskii o insinnöörrijä jot tilastomatikkaan oon perehtynt.
Tiälä ei oo talavee, Ameriikas hirmu talavi mis ei pittäis olla, siel helteet mis pittäis ol talavi. Oha se kumma jos ei oo jottai tapahtun. Tilasto äijät jänkeet vua jot ei oo tilastollisest paljokaa lämpö muuttunt, vaa ku ei se siit ookkaa kiin. Siit se enempi o minkälaine se ilima siin kohtees o. Mänkööt sin Enklanttii tai Ranskaa kahtomaa ku tuuloo melekee 40 meetrii seköndis. Siin lähtöö tilastomiehe tupee jot heilahtaa. Sikaakos Ameriikois tul lunta tupaa ja jäit porstuaa sillee, et immeiset ei suant töihiisä männä.

Mistähä nää muutokset johtuu? Nii-i mistähän ne nyt johtuis? Kaiken maaliman joutavat plokistit käyttäät sähköö iha joutava kiruttelluu ja sähköttii tietyst tehty niil vossiilisil polttoaineil.

Ja lissää jatkuu, A tul kottii Tätsky luont ja mei pit keksii jotahii tekemist. Ei sit muut ko auto rattii ajamaa Ran turismoo pleikkaril. Myöhä oltii jo harjotelt sitä M:n kans ko ei muutkaa tekemist yhten iltan keksitty (?!?). Tuassiisa suatii sähköö kulumaa.
Olkii huvittavvoo mite siit suatii kaikemualima kännee aikaseks. Yks ei halunt ajjoo vaihteil vua pit olla automaatti, mie en halunt automaattii. M halus ralliraan A rata-autoiluu. Miul iha yks lysti paitsi etten pysyny asvaltila tiellä ollenkaa.

No män tuas ajatus katki ku pit ensi ihe käyä salil ja sit syyä ja sit käyä A:n kans ja sit kaikkee muutakii viel. Tämmöse stripi mie taase loihin. Kahtokee.


Miehä siin salil

Tää o sitte ihe taivaa tosi. Näi miul o käynt.

Mut sit muihi uutissii. Pahatäti elikkäs miu sisko käski lähtemää huomenis Tallinnassee seuramieheks. On kuulemma piletit ja hyttikii varattu. Kaveri ol tult kippiiks ja miut sitte hättii. Iha kalliit kahe euro liput ja 15 € hytti ois muute mänt mönkää. Reissu kyl mänö muutessii mönkää ku Tepu ei oo hakemas ko pahalain lähtöö omil reisuillee iha Tenerihvale tai jonnekkii.
Oiskoha Tumma tavattavis Sikarmajas, ois mukava tehä ostoksii ja kahvistella. Muute aatteli jot käyn lounaal Sinilinnus, siel ku ei lounas oo hinnan kirois, atrian suap alle vitosen ja hyvän viel.

Mie luulenkii jot näihi näppäimii o hyä lopetel sit onkii tuas vissii enempi kiruteltavvaa tuommose reisu jäläkee.
Matkaan, veli hopea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti