perjantai 17. tammikuuta 2014

Kukkasia, nieriää?

Tänä talavena onnii suatu ihhailla vissii enemmä kaikkii jännii luonno ilimiöit mitä jiällä tapahtuup. On ollu spakettijiätä ja kommeita kuurankukkassii. Mie tärskäytä tähä heist kuvat ku ovat nii hienoi. Kuvat o napattu YLE sivuilt ja alla lukkoo kuva ottaja nim. Mie en siis näit oo kuvant, tietenkää.

Spagettijää kuva Vesa Kaloinen

Kuurankukkia kuva Jari Toivonen

Kivannäkösii eiks vaa.

No kivast piästää sit tietys vähemmä kivvaa. Mie vein viimeseltää Pösö katastuksee. Ei helekkar männy läpi, vasen alapallonivel. Voi rietta minkä tek. Melekee uus auto. No sit vain ihmettelemmää mitä nyt tehhää, sen mie kahoi het jot onks nivel kallis. No ei oo ku alle kakskymppii Motonetis. Jos se siel oleva sit tähä mei sporttii käyp. 
Mihi korjoomaa, ihekkii vissii ossaisi jos ois paikka ja vähä vehkeit, va ku ei oo. Eipäs muuta ku varroomaa aika mei luottokorjaamole Lappeerantaa elikkäs autokorjaamo Lensule, Lensula kyllää. Samal reissul käyäänki möksäl ku hää o siin iha näppäimil.
Täs o sit pien pätkä siit katastuksest. Tällästä siel sitte ol. Samal viisii hakkas Pössöö ko tätä Warreekii. Muuteskii samalaist mennoo.

Ilimat on olt mitä somimmat, pikkuse pakkast ja soltsi paistanu. Mielkii olt virkeempi, tosi mie oon vähä nappeiki lisänt. Mut ilimoist tää johtuu. Monen päivän heränt jo enne yheksee minkää kummemmi herättelemät. Viel ku sais aikaseks ain jottai järkevee värkkäillä täs päivisi. Oonha mie käynt tietyst salil (lihomas) mut jottai muutakii. Tää ploki kirjottamine tuntuu jotenkii hölömöle kun tätä vissii joku lukkoo mut ei sano mittää mitä mielt hää o. M sano jot tie joku kilipailu niile jotka kommentoip ni ruppeet suamaa kommenttija. No nii älytö miekää en oo. Jos ei huvita kommentoija ni ei sit. Mikä mie oon kettää pakottammaa.

Mittees vielä vinkummaa. Tää ploki on kyl olt aika positiivine, mitä nyt katastus vähä kismitti mut eihä sil mittää maha. Jos rauta rakutellu ihtesä loppu ni se sit on. Ainoo ketä vois siit syyttee vähäseltää o ranskalain insinjööri ja suomalain tienpitäjä. Löytyhä niitä syyllissii tähänkii juttuu. Rasvanippoi eivät oo laittan nivelii, on se sitte yhtä kans. Enne aikaa ku lähettii mökkireissuu pitemmäks ni isä ajo auto pukil ja heilu rasvarässin kans nivelet läp. Ja kestiit. Tiet o iha mahottomas kunnos, nii ovat ku Peiruti pommituksii jälilt kuoppii täys. Ei oo rahhoo kuulema korjata. Mihinkähä ne polttoaineverorahat hupsahtaa? Uusii panssarvaunuloihi vissii. Jonni joutavii tuas. Ostettii ku halavala suatii. Yhtää ei olt puhetta mitä entiste käyttö sit tulo maksamaa ku niitkii pittää viel huoltoo ja käyttöö. Jo suatii sotaväkikii syylliseks. Hyvä, hyvä. Syyllisyyskiintiö on täytetty.
Nieriää?


2 kommenttia:

  1. Hyvä blogi! En osaa muuta kommentoida
    t:Matti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Matti!

      Kiitoksen possaus. Varsinnii ku tuo kommenteeraus näyttää olova myönteine :)

      Poista