sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vaalipäivä, kinkkua huhtikuussa

Voe ikkääsä, miekii sain iäenestöö. Sen verra ko oon vanha-aikain ni piirsin siihe sen punase viiva niiko kirjassai ja jo sen nimessäkkii sanotaa. Selevennökseks niitä varte jotka ei oo lukent muuta ko tapilta Iltalehe ja -sanomai ilimotusosastoo ni se o Ilmari Kiannon "Punainen viiva".
Ja ol muute työn ja tuska takan piirtee se kons ei olt punast kynnee. Pit lopuperi kiruttoo jot punnaine viiva, selevennökseks. Nyt näi jäläkeepäi aateltun se ei oltkaa nii hyvä ittee ku nehä hylykee sen lippulapun.
Vaa ei tuol oo nii p*****n vällii kons sammoi pölövästejä sinne kuitessii mänö. Mua nousuu tavala tai toisela, mielummi sil toisela jot rahat jiäp virmoi näppii. Olkoha tuo jo oikei kantoo ottava kommentti. Suatto olla mut olokoo.

Mie kokkeili näit vualkonneit. Aika epelii masinoit, jottai ihme pirraattia ja itsp joukkoja eppäiliit oleva miul sopivii. Ikkää kuullukkaa mistää itsp, pirraattipuoluveest oon kuullu. Akentasta en muutako jot köik pittäis vappauttoo. Siitä vua vappauttakkoot ihtesä hölömöyvve pauloist. Aika toopeha se on joka uskoo tämmöste känkie piäsevä piättämmää yhtää mittää. Sen verra suattaat piästä vaikuttammaa jot voivat piättee männöötkö huusiin vai tekköötkö housuusa.

Öile oltii Sippoon korvesa ulukoilemasa, hyvä reisu ol ja iha pirtee olo. Paitsi illal väsytti niinko ulukoilu jäläkee pittäähi. Vua annaha ol tännää. Heräsi kinkkumittari huutoo kuuelt. Niiii-i kinkku on tätä päivää huhtikuussa. Hyvvee. Uamust kaik käi iha hyäst va annaha olla puoltapäivee kohti isk semmoine jumi jot ei totta. Käin siel venekorjausjutskas viemässä lapse tuuni ääree ja ite otin hatkat. Siin tul par nappiikii otetettuu ja sainnii vähä aikoo muattuu vitutusta ja ahistust vex.
Sit ol nii pako ommaist ruuvvalaittoo jot jos yksi olin ni en ois tehnt mittää. Oisin vejelly kinkkusiivui sinapin kans paljaaltaa.
Nii se kinkku o kyl sitä varte jot hää makso 1,99 € kilu. Tarkottaa jot siitä tulloo meil leivänpiälystä ainase metuka (14 €) tai savukinku (17 €) sijjaa.

No nyt tää loppuu kyl tähä ku ei jaksa.
Kinkkua huhtikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti