maanantai 13. huhtikuuta 2015

Mitähän tekisi, tonnarelli al pesto di rucola

Nii hyä kyssär, ottookko HBO-kannaal vai eikö. Nyt hänet sais ilimaseks ensmäse kuu aijjaks. Vua onkoha tuol sit kahottavvoo. Näyttäs oleva kaikemualima ihmesarjoi ja elokuvvii mie en viel perehtynt. Eppäillä soppii jot ovat sammoo luatuva. Ois siel kyl Kärpäste härra, vois ol hyä jos o yhtää nii hyä ku kirja. Se kirjaha ol pakollin lukemisto koulus, nii siel keskkoulus. Oottas työ muute käynt semmost? Mie oon yhe vuoje ku sit tul tää peruskoulu.

Ja seuroova kysymys onnii jot mitteekä mie tännää muuta tekisi ku horisen täs näit joutavvii. Ainakaa kaapuntii kehtoo lähtii ku huomenis pittää männä Kivelä hoitsul ja sit pitkäst aikoo VPK:aan.
Persana ku kutittaa kihlasormus näppii, erehyin tuas kihlapäivän pitämää häntä ja nyt kutittaa ja tulloo ryyhelmöö. Ja Sipikortti tuupi jäi sinne Ukimummo jiäkuappii, tietyst. Ainaha se jonnei unohtuu.
Jottai näppihäikkee o muutessii ku näppis ei meinoo toimii sammaa tahtii ku miu näpit. Elikkäs tulloo mahottomast kirutusvirheit. Tiijjetää, tiijjetää heit korjaillaa valamiist tekstist sillee se käyp noppeemmi. Va en mie voi heit jättee siihe mallii hetkekskää.

No sit ois tämmöne isopien kysymys, mitähä tällä elämällää tekis. Ku ei oo oikee mittää järellist suuntoo. Kaikellaist pient höpöstelluu tulo tehtyy l. näit harrastuksii. Ei oikei riitä. Töihi pittäis piästä, semmossee jost maksettas palakkoo. Saiwa ilimotustaulul ol ilimotus jos haittii siivoojoo viijjeks tuntii viikoks tänne mei suaristoo. Kehuttii hyvvee palakkoo, mikähä sit lienöö hyvä?
Sehä vois ol iha hyä jos se ois tuos Hoitamattomankunnan tilois. Piäsis sotkemaa höi paperit siihe mallii jot niis ois jottai järkeekii. Täst tul mielee et oonkoha mie kertont miu nakkikoppiepisootia. Jos en tai vaikka olisinnii ni täs pölähtääp koko huastelu. Eikä pölähtäntkää ko Keemaili ol hävittänt sen keskustelu loppuosa joka ol köike tärkein.
Homma män tällee jot mie ehotin, et suan tehä semmossee pienee koppii nakkikioski ja siel ulukopuolel rillattas miu ommii makkaroi. Täälhä se män jonnii heleveti kehittämispiällikön piätettäväks ja piätös ol jot eihä se nyt käy. Ei oo säähköö eikä vettä ja ei se elintarviketilojen tarkastajakkaa anna vissiin luppoo.
No nythä on nii jot kuasula toimivvii jiäkuappija o kyl keksastu ku Ukinmummo ja Hepikse mökil kummalkii o semmoin. Ja veestä sen verra jot nii näyttäät olevan Messukeskukses ja Kauppatoril kantoveen varas. Mut tiäl Pirusuarel se ei käy. Sit o kuulema ravintolloo ja kahvilloo vieres. No nii o mut ei yhtää nakkarii, mikä o homma pointti. Sillo ku tiältä o porukkoo pois lähös apout kymmenä mais suattaa suolapala maistuu. Määppä sillo Chapeen tai Valimole tai kahviloihi haukkasemmaa 4 € makkara. Voi helevetti mitä vätökkäitä. Ja mieku täs essiinny omal nimel ni voin kyl laittoo tähä tän suunnittelupiällikö nimenkii. Kehittämispäällikkö Petteri Takkula. Hänel tuntuu olovan monellaist asjatuntemust, niinku elintarvikehygieniasta. Onko hygieniapassi? Miul on. Onko käsitystä kylymälaitteist? Ei tunnu olovan. Miul on ku Hepiksel jatkuvasti jouvvun laittammaa ropostelemala käyntii.
Mitä helekkarrii muutenkaa vuokra-antajale kuuluu elintarvikealan tarkastukset. Sehä o selekeest yrittäjä ja Evira väline asja.
Ja sitäpaihti mie oisi viel ropostellu mökkii parempaan kuntoon.
Täs kohtoo mie vuan sanon, suosi Suokkilaista, anna toiminnat ulkopuolisille.
Tonnarelli al pesto di rucola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti