torstai 21. maaliskuuta 2013

Sovitus ja sirtakia

Vaatteet pitää saada komensi työnantajan edustaja. Onneksi osan vaatteista maksaa "uitto", ei tietysti kalleimpia  ja tarpeellisimpia niinkun päällypalttoo. Sitähän ei tietysti virkamies tarvii ollenkaan. Mukava kävellä 10 asteen pakkasessa joka on yhdistetty 13 m/s tuuleen. On siinä paita päällä himppasen vilu. Sit kuitenkin kaikenmaailman kekkeruusipaitoja saa ilmaseks. Frakki- ja smokkipaita, voi että ne sit lämmittääkin kun ei justkaan ole ajatusta mennä semmosiin bileisiin. Pitäkööt juhlansa, mie piän ite paremmat. Ainakin ruuat on paremmat kun jonkun ulkoistetun catering yrittäjän keittelemät juhlasopat.
Vielä tuohon palttoon hintaan, hinta ei olekaan noussut vuodessa kuin viitisenkymmentä ekee. Palttoo on ihan kivan oloinen mutta hinta on aika suolainen, nuin 240 €. Sillä rahalla saa tukkimiehestä kohtuullisen ulkoilutakin. Ei nyt ihan HellyHansenin purjehdustakkia mut melkein.

Olihan siinä vielä semmoinenkin homma, ettei sinne sovituspaikkaan ollu sit ihan liian helppo löytää. HSL:n reittiopas ja maps anto pikkusen harhauttavaa tietoa niin jotta tuli tehtyy semmonen ketunlenkki. Onkohan vetäny heti veriin tämä työ?

Tänään mie tanssinkin tätä:


Ja yrittäkääs arvata mix. Meillä tehtiin moussakaa. 
Se on ihan pätevää ruokaa kun siihen ei tuu silii ja siihen tulee pottua ja lihaa. Munakoisoista mie yritin M:lle ehottaa, et jätetää pois. Siks ku ennesaikaan viereisen saaren suurella sotilasopetuslaitoksella oli ruokalassa tosi hyvää mukaeltua moussakaa listoilla. Nythän minuu ei siihen ravintolaan saa kirveelläkään. Mikä lienee ulkoistettu cateringi, ei onnaa.
Mie läsäytän laiskuuttani tähän linkin Valion reseptiin kreikkalainen moussaka. Sen verta kyl muuntelin, ettei meil käytetty Polaria vaan musta leimaa (M ei löytätänt kaupast, iha hyvä). Ja valkokastikkeen tein silleen normaalisti voin kanssa ja oliiviöljyssä ruskistelin lihat. Eli aina sitä pitää veivata. Tein yhen muunkin jutun mut sitä en teille kerro. Saatte arvailla ja kokeilla ihan ite.
Oiskohan Demis ollu parempi apuköksä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti