torstai 14. maaliskuuta 2013

HILJAA!! Ei aina onnaa

Kyllä piti toissa yönä olla suivautunut naapurin piskeihin. Viuviuviu uuuuiiiiiiiiii uuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Helekkari, yhentoista aikaan yöllä ja sama meteli alkoi vissiin kuudelta. Ihan kun joltakin olis vejelty lutkua poikki siinä onnistumatta.
Mie tavallisesti rauhallinen mies menetin hermoni siinä määrin jotta menin kolkuttelemaan naapurin ovea. Sepä olikin temppu, onneksi olen joskus ennenkin ylittänyt esteitä esteradalla. Ovikello ei toiminu, ulina vaan kuului pihalle. Muutaman nasakan nyrkiniskun jälkeen rouva naapuri vääntäytyi ovelle. "Joo, mää tulin just tuolt ylhäält." Meteli loppu siihen.
Mitä se eukko siellä ylhäällä oikein tuusas, eikö se kuullu sitä mölinää sinne ja voinu ottaa niitä petojaan mukaan. Pedot on jotain semmosia minivillakoiran kuvatuksia. Hiirikin potkaisis ne hengettömäks. Raivostuttavia olioita.

Töissä menee hyvin, töitä 0 (nolla). Ei siinä jos veronmaksajat haluu maksaa mulle yhteisöllisesti palkan tyhjästä. Töitäkin siellä olisi, ihan varmasti kun vaan joku huomais sanoo, et teeppä tuo, paappa homma kuntoon. Kuitenkin lähemmä 30 vuoden työkokemus niistä hommista, että ehkä jotain vielä osaiskin tehä.
Nythän vielä näyttää siltäkin, että olisin hieman saamassa lomakorvauksiakin viimevuosilta. On vissiin jääny huomaamatta, että kuntoutuksen ajalta kertyy lomaa. Ja sehän tietää rahaa. Toivottavasti, olis käyttöä niinkuin aina.

Elispäivänä tehtiin uunilohta Pirkan reseptillä. Lohessa ei mitään kummallista, pippuria ja suolaa sekä sitruunankuorta himppasen päälle ja kahteensataan uuniin. Lisäkkeeksi fenkoli-purjomuhennosta. Kato pirkan nettisivuilta tai tee sit tällee:
pari fenkolia
purjo
ruokakermaa (tai oikeeta)
prk anjoviksia
pari nippuu tilliä
sitruunamehua vähän
pippuria ja suolaa

Freesaa ohuet f ja p suikaleet lisää kerma, tilli, hienonnetut anjovikset ja mausta. Keittele vähän aikaa, että tuntuu sopivalta suussa. Ohenna vedellä jos tarvitsee.

Siiklejä seuraksi.

Tänään syötiin broiskan fileitä.
Nuiji fileet ja mausta ne, ruskista pannulla. Leikkaa ohuita tomaattisiivuja päälle ja laita kuumaan uuniin grillivastuksille.Tomaattien kiehuttua laita päälle vuohenjuustoviipaleita ja anna niiden sulaa.
Syö riisin kanssa. Älä käytä kokojyväistä, se on pahaa. Fenkolimuhennos kuittasi aika mukavasti riisin pahaa makua.
Syötävä ruoka muttei miun suosikkilistalla.
Joskus sitä ei onnistu täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti