tiistai 1. joulukuuta 2015

Keskinkertainen teksti, ei muuta ku muikkuu pannuun

Muikkui ja pottui.
Tietysti oikealtanimeltään ruokalaji on paistetut muikut perunasoseella. Ja tähä loppui tää oikiakieline lätinä, tiijjätte kyl mix. Ei tää poikaressu ossoo mittää julukistakieltä käyttee, ei puhhuu ei kiruttoo. Vaijjista o pittee köik tyytyväisin. Jot jokkaist Suome murret tulis samaverta. Läns-Suomalaisii ei tuu ollenkaa ja pohojalaasia vielä vähemmä. Ei miul jiä muuta ku nää mie-sie kielet. Viroks ain vällii tärräytä jonnii sana niinkost köik vaik siin ei oo sitä oikiata merkkii piäl ku en tiijjä mis hää täs näpyttimes piilöö. Saksakielegaa (viroismi -gaa) o sama homma, mielellää kiruttasi sanan scheisse oikiala tuplaässälä mut ku en ennee muista mis hää o. Tää scheisse vois tulla kysseesee usseestikkii kons kiruttaa mei hallitukse ja ministerei tekosist. Että tiijjä mitä tarkottaa>ransleittörehtikee. Selevä juttuha hää o.

Mittee teki tännään poika ohuttukkainen? Käi käppäilemäs suare rantoi ja hollailemas mist se vene sit laskettaa jos se tiäl vettee nassautettaa. Löyty yks ehkä paikka ja sit yks naaras ihmine anto vihjee toisee. Tää toine ei oo oikee miu suun makune ku siin ei oo laiturrii vua puatti pittäis het lähtee ajamaa pois. Ei oikei kiva jos vaik ei oikei sytytäkkää ni sit o semost kö-käy-kö-käy-kö-käy mennoo. Aiva kiviranna tuntumas, ei oikei kiva (kul).

Jesh ja parit punkut tul nappailtuu niinku taiteilijal kuuluu vaik apuraha ei raksutakkaa.
Ynnä nyt ol pakko paistel par munnuu puahettava leivägaa. Kyl o sopiva yhistelmä, mänö ku 74 tn rekka kuusikos.

Nii, uamust ajoin parraannii kehvel ku käin öile turparis silliyttämäs melekee kaljuu piätäin. Ei sopint turpaturjake kuvvaa. Melekose iheriittone kaveri mie näjetse olen.
No vuatepuntil käin kans ja löysin ehtimäin villatikkurpaijjan. Semmose oikee normannii lipul varustetu. Hää o muute hyä mut mie oon vähä keskenkasvune hartiojoist. Tai sit normannit o omituise muotosii, hirveet hartijat, lyhvet käit ja pitkä keskiruppa. Vähä ku apinoijjeplanneeta humanoitit, vai mitä koloria ne o (Lahtismi).

Ei muuta ku muikkuu pannuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti