sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Hernekeittoa ja hamppareita, ootellaan jo tiskaria kotiin

M häippäs Iist-Sumatral jeleppimään anoppikokelasta joulusiivoissa ja muutakin jeesiä tarvittiin. Myö ollaa sit täs oltu kolmellee A:n ja kissungaa. Niihä uattelinkin helepottoo hommia ja pyöräyttee laupäivän koko vkl ja viel vkonki ruuvvan eli jo ohtikossa mainitu herneroka. Ei sopint A:lle syyvvä koko vkl sammoo rokkoo vua hampparrii pittää suaha. No mitäs tuost muuta ku Kenukka pyörimmää ja sämpylätaikinoo vatkoomaa. Sit viel käin Herkust hakasemas kunnollist jauhelihhoo jot suahaa moternit meetiumi pihviläiset niihi. Siihe hommaa mei Saiwa jauhis ei kyl käy kons ei tiijjä milt vuosisaalt se o ja varsinkaa mite säilytelty.

Roka mie tei sillee ovelast jaappanialaisee tyylii elikkäs vistii vai mite hyö hienommat sehvit sannoot. Pistee roikasin siihe sitä wasabitahnoo melekei tuupillise. Antokii aika hyvvee makuva ja pikkuse tul semmoin kirpakka. Illal sit sauna piäle söin viel lautasellise ja tunkasi siihe  loput siit tuupist nii joha ollii helekkari hyvvee, ei tarvint laittoo sineppii. Mie en sinepist tykkee rokas ku se paksuntaa sopan ja sit o iha vistoo syyvvä semmoist herneputroo. Vaik herneisthä voi sit ain tehä tuuvvinkii. Että tiijjä mitä hernetuuvvinki o, kuuklettakkee, mie tein puolest köikkii hommii kehtoo tehä. Ohops, oliha ilikiä, noo olokoo. Laitoi kans siihe mustapekka ruokakermoo purkillise sehä se anto myös hyväst makkuu. Nää mie tein iha siks ku en oo mikkää mahoton roka ystävä nii sain vähä peitettyy sen makkuu suu mukaseks.

Polliittissii uutissii ei nyt täl kertoo oo muuta ku se jot Parriisis tekkiit sen ilimastosopimukse mikä o hyvä assii. Jos nyt jokkaine valtio kehtoo sitä nouvvattoo. Tuskin kehtoo o miu kanta assiisee.
Voip ol jottai muitai uutissii va ku en oo höit vahtaillu. Oon olt masentunt siin mitas jot uutissii ei katella. Enempi semmossii mustii seinii ja laipioit.

Herneroka ohje tullii jo, visti lisäks hää ol tehty pussi ohjee mukkaa ja ohhee pantu mei Piäisiäiskinku kipaleit. Hampparsämpylät tulloot Valio-ohjee mukkaa ja pihivit tuas jotesakkii omasta nupista. Pittää vissii kiäntee Kuakkoo. Ei sil et se mei M o siel Kuakokulumil mut muute. Voip hällei täs tietyst pusu laittoo iha julukisest, napsautettaaha se ain Kello alkii rehveil perjantaisi. Iha ku Öirooppalaiset, paitsi myö tömmätää se ain huulil eikä poskil.

Ootellaan jo tiskaria kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti