maanantai 7. joulukuuta 2015

Se oli taas se viikonloppu, kalakeittoa koska tulee kasvissyöjä kylään

Millo vietettii niit pilleit siel mei nuapurtalos. Ja siitäi mie tiijjän sen ku työ ryökäleet että oo kerent lukemmaa plokkii. Siel o pitänt kampoojal ja muul tusseeroojal istuu pönöttee somistumas. Aika veli- ja siskokultii työ ootta. Siihe muute loppu Tuntemato vaik siin ei siskoist mittää kirutettukkaa, mie vai lisäsi sen. Iha nykyaikase tasa-arvo takkii.
Nii mie vissii oon sanontkii jot tää linnaha o mei nuapuris, näppäset kolome kilumeetterrii vällii suora mere yl. Paihti tuo mer täs viimoaikoin nii suora oo olt ku puhaltant kons paholaise peräpuolest. Ei nii kuumast mut kovast kummissii. Ilimasto muutost.

Mie oon nyt seurant täl miu mutu tuntumal mei ilimastoo ja oon iha varma jot muuttuu se. Vähhää aikaa ei oo olt lunta mut tuulta sen verra enempi. Tiijjetää vissii aika tarkkaa jot lämmin ilima ja merves yhes tekkööt näit tuulissii ilimoi. Ja luntaha ei tietyst tuu ku o lämmint. Kaikemualima ves saitta ja hyväs lykys räntee. Ja sit toine vahtoehto jot puskookii puol metrii snögee yhelt istumalt, ei sekkää tavallist oo.

Tavallist o se jot löhötää sohval ja kahotaan Tuntematont joist mie pijän uuest versiost enemmä. Siin o nuoremmat pojat näyttelemäs ja muutennii realistisemp. Jokku sannoot kommunist versioks. En mie sitä jaksa sillee nähä, miust enemmä sojan vastane ja kantoo ottavamp.
Ja sitte löhhöömine jatkuu ku kahellaa herrasväi keekoiluu juhlis. Paska sanon mie, ainoot järenimmeiset mitä sinne pitäs kuhtuu o sotaveteraanit ja Heikki Hursti. Ovat ies jottai oikiata työtä tehneet tämän muan etteen. Paskapoliitikot sun muut kekkeruusiporukat järjestäkkööt omat pilleesä ihan mis höit huvittaa, ommaan laskuusa.

Omis laskuis tiälläi näit pilleit pietää, kepukkajuhlakuhtu tul iellisenä iltan ja kepukkoo siel ei ois kummiskaa jaittu miul vaik pittäis olla siihe oikkeus ja kohttuus. Paskasti potkittu talost pihal, ei mittää muistolahjoo eikä mei ammattiyhistys ies muista ni vistottaaha se kyl. Sil jot mie sil kepil mittää tekisi, käyn hakemas rollaattori apuväline keskuksest ja sit semmose sähkötuoli jos silt tuntuu jot jalat ei kanna.

Ja siitä puhheenolle, miun pit männä tännää laporatooriumii. Varsin jo arvootte jot sinnehä mie en männy. Öile muistant laittoo klokuva viisoomaa herätykse mallii. Jo vot jos huomen mänis, ottasiit ne testit mitkä ainai. Maksoo, liäkkeit, eekookeetä, sikursokurii ja sillee. Ilikeint o se suhkur ku ei sua käyvvä urinoimas enne häntä. Ja kui se sit onnii ain sillo just mahoto hätä. Onneks se pittää ottoo siit keskvirtsast ni mie oon kusettant jot oon vähä luirauttant koton ja sit lapras purkkii loput. No ei kaikkii ku sit tulis tuluva ku tuos kylil par yötä sitte.

Yeah, yeah, tääl soi Jimi Hendrix ja ruuaksi:
Kalakeittoa koska tulee kasvissyöjä kylään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti