maanantai 16. marraskuuta 2015

Ranska ja terrorismi, lauantaista lohilaatikkoa

Ensiksi osoitan surunvalitteluni ranskalaisille sekä myös kaikille muille terrorismin uhreille.

Sitte mie alotannii teksti. Ei tuu asjakielel ku tunnot o nii herkäs, mittää järkeväl kielel ossoo sannoo.
Mie vasta kirutin just enne näit iskui pakolaisist ja kyl se jatkuu iellee. Mites mei asjat olis jos Ranska ei oliskaa olt siel isäntän issoi sottai välis. Olko hyö hyvvii isäntii, sitäki soppii kyssyy. Ja mites se tää Assadi porukka nous valtaa ja kukkaa ei kiinnittäny huomioo siihe vuojest -63 jatkunneessee sortovaltaa ja tiktatuurii. Mitä o johtan millo mikkäi al-Hafez ja Jihad, ei taint männä nimet oikei mut sillee siel o käynt jot äijjii on vaihettu lennos ja entiset linnaa, tyrmää ja sakkooi ohhee. Ja sit tul tää al-Assadi suku.
Wikipeetiaa ku lukkoo ni täl valtiol o olt enemmä kaikemualima tuakkoja ommii herrojasa kantaisa, enemmä ko lak sallii. Ei ihme jot sielt tulloo kaikenmualima terroristii. Sit nää ristit o viel järkiäijjii sin etteivät jiä helepola kii. Käyttäät viestivehkeit tolokula tavala (sopis mei kaikkii opetel) ja sit jos polliisi o liija lähe ni huuetaa vaa "Allahu akbar" ja tusjautettaan pommi mahapiäl. On ne rentteviä solttuja.

Joo ei oo tarkotus kehhuu ristilöit. Höist tulloo viel meil pakanoil paha rasti. Tääl jos myö ruvetaa kiusoomaa maahamuuttajjii ni kyl siel silimät ja korvat tiännei kiäntyy. Sen tautta näit MV-lehtii ja sit muit vastahankasii joukkoi pittää kyl astautel.
Ja sit viel nää pöljäkkeet jotka oikei kokkoontuit Sennaatitoril vastustammaa suurmoskeijjoo. Mitä helekkarrii se o niilt Lahtelaiselt ukolt ja akalt pois keit telekkaris haastateltii. Varsinniikiko se mökki ei tuu Lahtee vaa Hessaa. Minnuu ainakaa häirihe jos omil rahoillaa rakentaat sopivaa paikkaa missä muezzinin kailotus ei paljo toisii häirihe. Eihä tiskoteekkiäkkää sua pittee mis halluu meteli takkii. Ei sil en mie sitä moskeijjoo tiskona piä. Vaikka, aikamoisia tappaamispaikkojaha nää kirkot ja moskeijat sun muut o. Mie oon selekee pakana. Poja rippikirkos käin.

Joo, kyllä se isompimiäräne rismi pittää kitkiä pois häne alakulähteillää. Nii et joukkiota suahaa pienemmäks ja ahtaammale aluveele. Sillee ettei omauskoset tykkeis niist ensinkää. Täs hollis on muute syytä huomautella jot nää islamiuskoset ei oo sit ainoita terroristii. Enkelsmannit kymmenis alusmaissaa, hollannikkaat sama juttu, ameriikkalaiset iha joka paikas, venäläisist ei ota Erkkikää selevvää jottai pahhoo kummissii ja ruohtalaiset 30-vuotise sova aikaa "Bet kindchen, bet,,morgen kommt der schwed". Notta sanoosin jot syyttömmii ei löyvvy, paitsi ne suomipaitakaljamahat mitkä ei mihinkään muuhu pysty kons rapakalja imemmissee. Tallinnast ostaat lavakaupal kaljoi ja heikentäät Suome kaljateollissuuvve kilipailukykkyy. Et se niist suomipaijjoist.

Mie jatka viel täst pakolaisassiist. Oha se kyl nii jot mei o piettävä höist huol taval jos toisel. Ehä mie uso ollenkaa jot joku kotisa jättää iha hupisa takkii. Osa o tietyst niit jotka tulo kahtomaa oisko tiäl voita elikkä olliiviöljyy leivä piäl helepommast. Nii Suomest o mänty Ruohtii iha samast syyst ja paljosti väkkee. Ottiit vastaa ku ol hommii. Ja Suomes ei nyt oo, elekää, elekää ihmiset vua erehtykö siihe. Töit näyttäs löytyvä TE-keskukse sivvui mukkaa vaik kui paljo. Pittää vua opettoo nää immeiset töihi, monis ei tarvihe osata just suomekiele sannoo, niinku siivooja vai mikä siistijä hää o. Ukimummo ol ainai siivooja jota miekii vällii käin avustelemas eli hurruutteli lattiakiillotuskonneel ja hauskoo ol ku ponnahtel seinis, mitä ei suanu tehä.
Nii työ- ja leiväsyrjää heit pittää avustoo, syöttilään ei piä kettää pittee. Siit kyl onkelmii tulloo ku o liikoo aikoo miettii. Ainoo pelastus tietyst voip olla se moskeijja ja immaami lohuttavat sanat. Mie oon senverta korraania lukent jot tiijjän, et siel o opettavaist tekstii.

Miepä taijjannii lopetetella tähä mut laitan kuunneltavaks viiteon.


Muezzin Istanbul

Laitoin vasiten Istanbulin rukkouksee kuhtun ko hää o nii hieno kaupunk ja lintui liverrykset o viel siin Luoja suomin koristein.

Lauantaista lohilaatikkoa.

Ps.

Taijjan pörräyttee runon

Uhreille

Kaatuneille sieluille muisto
viereisille penkeille henki,
kaikille yhteisesti
pelko ei jäädä saa,
muutoin häviämme kaiken
viha ottaa vallan
rakkaus paras kaikille
olisi kuten tiedetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti