keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Pala kakkua, ei vielä ohjeita

Taitaa olla nii, et tullee lähtö. Oikeen ajo sellanen. Häätäät töistä, lääkär ol sitä mieltä. Hahhhhaaa (käyttäytyy kun Bubbles). Oottanukki tätä hetkee, miun puolesta lähtö on heleppo. Huomenna nakkailen vähäseltään vehkeit rättiksel ja perjantain jään lomal ni saavatkii keksii taas uusii kujeit. Sinne Öhlämiin ei nyt ainakaan tarvii mennä, se juttu tul seleväks. Oli Öhlämin oma lekuri paikalla, ei vissii uskalla minuu ottaa ristiksee sinne. Miehä saattasin tehä vaikka mitä siellä, hui.
Huh, mie jo ihan oikeest pelästyin. Mei henkilöpomo on nyt olt nii huolestunt miun puolest jot ymmärränks mie ihan varmasti mitä se Ö:n paikka tarkottaa. Et oo ennää mikkää irtisanomisuhan alane, etkä saa tukkii sen takia. Voi helekkari, monta kertaa äijä tuluputtaa samaa asjaa, ihan ku mie olisin jotenkin älypuoleltaki ihan vajaa. Miul on kakssuuntane ja se ei tunnetusti vaikuta ällyyn.
En mie tietysti oo mikää einsteini ikinä ollu mut sen verran oon jot paperista luettuu ja äänee sanottuu ymmärrän. Sit jos pitää jotain ajatuksia ymmärtää ni en oo varma. Tääl kyl pitäs olla sen verran tolokku, et ymmärtäs herrain viisaat ajatuksetkin.

Ja toine ajolähtöhä se tulee lomallekki. Nyt löyty vielä kymmene lompsispäivää lisää, ovat vuodelta 2012. Piettävä ennen syyskuuta, arvatkaapa oliko vaikeeta sovittaa kalenteriin. Ei ollu. Lisäks taitaa löytyä ne lomarahatki mistä vissii on ollu puhettaki. Jos nyt sihteerii on uskomine ni tuleekii ihan ropsakasti niit rahoja. Ropsakasti sanon mie. Mie sit sanon kuhan ne tuohet on löytäny oikeen osotteen eli miun tilin. Sen verta vihjasen, et verorosenttia on syytä muuttaa.
Nääkii vissii tuli sillee, et ku mie kirutin hirmu ukaasin jossa vetosin perustuslakkii ja vessii ja olin sihteeril viemäs ni hää sanokii jot tää on sillää käsittelys. Kehannu sit ennää jättää, luottomiehel jo jätin mut sit sanoinkii, et heitä pois, asja tais selevitä.
Ois pitäny laittaa se ahistelukirje jo kaks kuukautta sitte, saamaton mie.

Tällee tääl virkapaikal. Kiinnostaa mahottomasti, vähemmän kun ei paljon vähän.

Pannaas ruoka-aiheista juttua. Nyttemmin kun ollaan sinne Hollannin maalle menossa niin oonkii vähän tarkkaillu mitä siellä sais sapuskaks. Mahollisuuksii tuntuu olevan ihan hirveesti, indoneesialaista, intialaista, pizzaa, argentiinalaista (muodissa),  kaikkee sieltä sun täältä.
Mitäs omia ruokia, pottua, läskiä, kalaa, hernerokkaa. Hyö näetsen ovatkii kalvinisteja alunperin. Siihe kuuluu jot tyyvytää sillee vähhää eikä korreilla joutavia. Vot, sanon mie. Stamppotti joka on pottukasvismuusi jos voipi olla läskiä tai makkaroita. Haring, raaka silli sipulin kaa. Gehaktballen eli lihapullat ja erwtensoup joka on ärtsäri makkaroil. Ranskanpotut tietyst majoneesil. Herkullissii kaik, lisäks siel kyl saapi muitaki kaloja ku raakoja sillejä. Joissai oppaissa muute mainitaa, et ne ois silakoita. Pötyä, Pohjanmeressä ei kasva silakan silakkaa eikä hollannikkaat rupee Itämereen rysiä laittelemaan. Silliä se on elikkäs isompaa ja rasvasempaa ku silakka.
Kaikkihan noista vaikuttaa iha immeiste ruuilta, mie ainakaa ruppee nirsoilemmaa jonku ranskalaise vätökkää kans. Lettuikii hyö tekkeet vissii innokkaasti, suolasii ja makkeit.
Viime reisulta jäi näiltä osin vähä paha maku suuhu ku ei sielt Damist oikei löyvetty semmosta paikkaa. Yks ol mut se ol kii. Kaikki sainataun ja pihviravintoloi sun muita pizzeerioita ol sitte enempi ku tarvis. Ei myö kyllä nälässä oltu. Vähä ol jossai sainatauni kiinakippolassa soppa tulista mut män.
Jos nyt jotakii kiinalaist haluaisin maistella ni niitä höyryssä kypsennettyjä nyyttejä eli dumplingejä vai mitä dim sumeja ne nyt on. Ovat vähä semmosta muotii mut näyttivä tolokun hyviltä ku Bourdaini Tony niitä jossai kiinan maassa popsi.
Sit M olis kyl tyytyväne jos hänet veis high tealle. Se on semmone hollantilaine versio enklantilaiste afternoon teasta. Sais kerrankii saikkaa ja keksii ja suolasta pikkupurtavaa ja semmosta ja voitas viettää rauhallinen hetki seurustellen.
Ehkä mennään jos ja jos se lomaraha homma vetää kiinni. Se onkii aika kallis puuhastelu mitä viime kesänä Damis kahtelin. Tosin siinä meniskii sit lounas samal rysäyksel. Joo pitiki viel oikee katella netist just nyt (hermot ei kestä ootteluu). Siihe pariin kymppii tuntuu asettuva jos ei mitää kuohukkeita haluu, nekää ei kyl paljoo maksas mut eihä miu maksa siiä niit. M saapi. Siel onkii sit kaik hyvät, suolaist ja makiaa. Kyl myö semmone temppu tehhää. Sujutettaa A vaikka siks aikaa johonkii Ajaxi museoo tai johonkii, elokuvvii!!

Jopas tulikii pitkä kappale sapuskoista mitä ei ite meinaa tehä. Aamusihan ja iltasinkii myö reisus aateltii syyä iha ite tehtyjä sapuskoita, ainaki pääsääntösesti. Jos siel nyt mahtaa olla padat ja pannut. Kumma jos ei oo kun on kerran hellaki. Siin sitä onkii miettimine mist tavarat saapi, on kai siel joku kauppa, syöpihän hyö itekkii. Mitäs siel sitte syyään, jos miust on kii ni syyäänkii Atlantin kaloi ellei ne oo tuhottoma kalliit. Ja läskii pannaa pannuu ko hollantilaine. Tietys parsaa, sitä siel pitäs olla ja uuet potutkii tullu jo. Ai hyvvää pitäs olla.
Ei vielä ohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti