torstai 7. tammikuuta 2016

Valmis paisti, kaalikeitolla

Semmosta tein ku kert Herkus möit valamiiks maustettun karihtoo. Kehannu ihe maustelemmaa ku sammaa hintaa sain. Hyöky eivät tie niit litkumarinaatei mihi ylleesä ne kanasiliput o hauvvattu ku Mariaanie hautaa. Oikei hyä olvat tehnieet, sit mie oli viel nii ketterä ku niit ankarinnuksii paistoi ni otinnii rasva taltee ja kierittelein sit pernat siin ja uunis rohkiest paistoin. Rohkie neitsyt, riskie neitsyt. Oho jo tuas pomppas. Mut hyvvii tul potuist ja paistist niinku jo sanoin. Kahten päivän naposteltii pottuu ja paistii ja sit viel paistii mie ja A löunaaks. Ai ku mie en löyvvä sitä virolaisii ö merkkii joka ei oo ö vaa se semmoin aaltopäällyin. Miul ois monta kertoo hälle käyttöö. Neuvvositta minnuu ies vähä.

Joo, olin mie tuas paljo vähä hyvä tekemää ruokoo ja eiku paranoo. Kualsoppoo perinteisel reseptil l. paljo lampaalihhoo ja jonniiverra kualii ja porkkanoo. Sipulat unneuti iha kokonaa, ohrahelemii tajusi laittoo ohhee. Ja miärähä ol tuas kolome päivee ja par löunast. Tuas se virolaine ö. Mie kyl ehin sen näppäimen.
Kasvaaks tein kynnet noppeest. Mie ku huomasin täs ihan yht`äkkii kirutelles jot miu pikkusorme kyns ol iha halakeemispistees. Ruapi ja ruahusti pitki hiirmattoo. Ja vasite olin leikant kynnet iha äskö. Tekköököhä tää pakkaskel jottai turmeluuksii näppilöil esmes sillee jot pienentääp näppii ja jättää kynnet yhemittasiks jollo yhtälö tuloksen o jot kynnet tulloo essii. Ei vissii niinkää voi ol jot kynnet kasvaat pakkasel noppeemmi. Kukaha joutava tosentti tuonki selevittäs ku ei höil muutakaa tekemist vissii. Ainai mei piäministeri mielest. Joka o iha vissii viisas mies, vissii.

Mie laitannii näit õ-kirjaimii tähä jonnoo ni sit mie voin ain kuitata hänet täst ku tään merki suamine o nii hankaloo, miu taijjoil ei onnoo ku leikkoo-liimoo meininkilä. Sitäpaihti ku otin selevee ni köik virolaisetkaa ei kehtoo häntä käyttee. õõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõõ.
Jot tää õ-asia lienöö täl käsitelty.

Mittees muuta käsitellää. Tiäl o olt ainai kylymä, mie en oo parrii päivään piäst pihal muuta ku sätkäl, sinnehä sitä männäänni sit vaik olis se Etellämanterree 93,2 raatia pakkasta. Ei mikkää piä immeistä pois nortilta muuta ku Alepa valikoima ja Siwa tillauste sujuvuus tahi sit ku se viimene naula o napsautettu siihe kirstuu.
Olha tuas Alepas varsi hienoa hommoo. Ei kuulema vihriä Mallu kuulu höi valikoimaa, en kyl miekää sit oo höi valihtijamiehenä. Ei tuu nii kova näläkä jot sinne mänisin.
Onnex sit Saiwas lopult ol vaik kaapuntii lähties sitä ei löytynt, ol toisel tiskil ja yks äijjä-paha siin kaikemualima lippuje ja lappujesa kans tuskail ies. Kerent oottelemmaa moist. Äääääh tais tul jotesakkii sekava turina mut sillee se on jot pakkane aivottii jiävyttää.


Papu ynnä pojat

Voijjaan olla tietyst parriikii er mielt täst pakkasest. Miul ainakii vähempkii riittäs, ehä mie ota saunaskaa 120 tikari löylyi.

Jatketaan heihei peipi,
kaalikeitolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti