tiistai 12. tammikuuta 2016

Pyryä, toisen päivän kalakeitto

Ei ookkaa tuas vähhää aikaa nähty tämmöst pyrryy ku tännää o. Viime ajoilt mie muista joltai vuuelt 2010 tai 2011 samatyyppise ku oltii Joonakse kans tulos Kaal Kotkast (mis miest ei päähä potkast). Sillo ollii Porvoo motukal se iso perrää ajo kolar. Vissii 40 piilii rytkyttiit toissii. Myö onnehanhikkaat piästii luikahtammaa motuka kaiteijje aukost takaspäi ja otettii Borgån vanha tie alle, tosi aikamoist lumsohjaket sielkii ol.
Tännää ei kuulema mittää hirmusii kolarei oo piäst sattumaa vaik siä o kui syylline kaikkii onnettommuuksii. Ja VR vähens junnii puolee joist tosasias vissii puolet sit kulukoo. Ottasiit vanhat huuruveturit käytöl ni ei hyytys ensmäsee lumhiutalleesee. Viäntövä piisois.
Ja mitä hiikkarrii niit junnii muuteskaa pittää kulukia viijje minnuti välei. Jos työpaikoil vois män töihi sillei joustavast ni ois köikil helepompoo. Varsinnii tää joutava ravattiväk vois männä töihi millo huvittaa tai olla mänemättä. Tulis siästöö ku kaike mualima kekkaheikit ei pyöris immeiste työpaikoil. Ja vähintää niilt pitäs kieltee oma auto käyttö. Tää o just ja joo sitä porukkoo mikä joutaa kulukemaa jala, pyöräl tai hiihtäi näi talavel. Pyöräteit ei kannate aurata, muuta ku Karhu sivakat jalakaa ja potku ettee.

Se siit kelist. Tul paha suru-uutin, David Bowie o kuolt. Tätä ei kyl voint tämmöin ulukopuolin ennustoo ollenkaa, nii ol sairaus pietty omas piiris. Hyvä nii. Tuntuu silt jot nyt näit vanhaliito herroi alakaa puttoilemmaa. Joskusha myö köik tiält lähetää, se tietyst piettävä mieles. Mut tähä hollii tulloo yks miu miel kappale Bowielt.



Ja se siitkii, ei myö eletä murhees eikä kuura-aamu pakkases.
Mittees teil kuuluu ku ei oo mittää tänpäi kukkaa ilimotelt. Oottas työ henkis? Mitä? Ai ootta, nii mie tiijjä ku mie ain stalkkaa kuka o lukent näit miu juttui. Sielkii se yks Marja-Liisa LIIK ENN NE VI RAS TOS lueskellee näit ku pomo o jossai joutavis kokkouksis tai muute vai sekottelemas köik sopat yhtee lautassee. Oottes työ kuult ikkää semmoset jot sekotettaa hernesoppa, kalasoppa ja kasvissoppa samal lautasel. En miekää mut varmoi tietolähteijje mukkaa tällee tapahtuup. O melekost sopa sörsseemist.
Mie tuas panna höntäsi öile kalasopa ja vain kirulohest (sateenkaarirautu, että oo kuult. Ottakee selevee). Melekei oikia löhe (Norwegian, halpa lento) ol nii pal kalliimpoo jot uatteli siästee ja siästinnii. Ja en maus mittää erroo huomannu. Huomoo kyl mittää muutenkaa. Ainoo jos kissal o näläkä ni se tulloo karjumaa sil ei nii kisumaisel iänel ruokoo, ni sen huomoon.
En tähä ruppee mittää kalasoppaohjeit kiruttammaa. Sen rykäsen kummissii jot kokkeileha ihmees lanttuva ja jos oikei moterni oot ni fenkolia. Tulloo semmonen iso jytky jos siul o anikse ystävvii joukos. Jos ei ni elä laita. Eivät tykkee. Opeta höit raikkaal aniksel. Jaa mitä se sitte o, no tietyst 0,75 l leka Dry Anista per kaks persoonoo. Tämän jäläkee se fenkolisoppa ruppee maistummaa. Ei silti se o sit iha sama mitä eil paat joko männöö tai sit tulloo. Jos ymmärrät.
Enempee raittiusmies ei kiihota viinan käyttöön, aina kuitessii vähä.
Toisen päivän kalakeitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti