maanantai 22. heinäkuuta 2013

Nyt se alkaa, Tukholma - St Maartens, syötiinköhä myö mittää

Terve!
Nyt ollaan tukevasti kotona ja M:n ottamat kuvat kopsattuna omalle koneelle luvan kanssa. Näitä ei sitten sais käytellä ilman mein M:n lupaa. Otatte minuu yhteyttä jos jostaki kumman syystä haluutte. Ei nää oo kyl kun semmosii yleiskuvii ja lähinnä siks, et mie muistasin mis mie oon käynt. Se ku se Depra pikkuse heikentää tuon pääkkösen toimintaa.

Matkal Hollantii myö ei sit Ruotsis pysäytetty ku Husqvarnas kahvil ja tankil. Köpiksee ol kiirus. Hyvis ajoi oltiinkii iltasest majottumas. Ensmäistä kertaa näin hotlakkahuoneen jos nukuttii kolmes kerrokses. Ol kerrossänky ja yks peti lattial. Iha hyvät unet tuos sai. Vissii ajomatka tek tepposet.
Kööpehaminast miul ei vissii oo oikee kummassii kuvvii, kahtokee ihe Tivoli sivuilt. Tivolisha myö koko päivä pyöräheltii. Nii, syötiihä myö pihvit paaris. Iha kohtuulliset ol, ois kannattanu kuiteskii ottaa pallo mukkaa ja rillata ihe.

Vaa annaha olla sitko myö lähettii sin Saksa maal. Jo alako jänkkäämää jo Tanska puolel jot mite sinne lauttaa Röötbyys männää ja varsinkii mite se ajamine Aatun paahnal onnistuu ollenkaa. Kuulemma pikkuse vähä kovvaa ku huruttaat.
Piästii lauttaa hyväst ku Visakorttii villautti, oikei ol tyytyväin kassa ku rahhaa sai. Lautal sit mäntii kahveel ku aamusest kahvet jäi juomat niinkus suunnitelma olkii. Lähtö hyvis ajoi ja nopiaa Hollantii avvaimii samaa sin mökkii. Tsiisus ku olkii Sakemanni-Tanskmanni -akseli hinnotellu kahvittelut. Niin ol ku Suomes ois Apsil männy. Ei ollu verovappaast tietookaa. Kaljaa näyttiit etupääs myyvä halavala. Myö ei sitä ostettu vaikka ois halavala saatukki. Mitä hällä ku kumpikaa ei juo. Toisel ei maistu ku korkeintaa siduka ja mie en sitä voi juua.
Nii ja A:lle ei anneta vaikka tuntuuki oleva muutia jonkui akkai piiris, et pennuile annetaa sidukaleka mukaa ku naapuri Jenni pileisii männää. Niihi joihi tulleeki sit veispuuki kautta kaik kylä mopopojat hajottammaa paikat ja juomaa iskä paremmat viskit ja äiti Reikasta ostetut munalikkeerit. Onneks naapur soittaa polliisit.
Noh mänpäs tää ohi miu jutuist, vähäse. Mie kyl oonkii luvant jot jutut on sekavii.

Saksa maal päästii vaik autot ol nii piukkaa ahettu jot peilitkii pit kääntää sissää, ei muute ois pääst autoi välist ulos ei sissää.
Autol lähettii rummuuttelemmaa vähäses jonos mut meil olkii taktiikka. Ostetaa Saksast halavempaa pensaa kaks kertaa, het lauta jäläkee ja puoles välis. Siin ekal pyssäyksel män jonot pois ja päästii sin paahnal luikuttelemmaa. Noppeusrajotusmerkki olkii semmone valakia lätkä, kyl Pösö laatta painu pohjaa. Vaan en iha uskaltant tappii ast kiihytel, olkii semmost porukkaa joka meinas jäähä jalakoi. Ol se sit makiata ku toiset meinailee jalakohin jiähä toisin ku Kaakattimella.
Ei vaa, ei siel oikei pysty eikä huvitakkaa mahottoma kovvaa ajjaa, 150 - 170 o semmoin sopiva matkailuvauhti, mänö rippeesti vaa ei viel huimoo. Kokkeilin, män 190, sit loppu sinni. Ja sit tankattii Oltenpurkissa bensoo. Ei enklannin sanan palasta osanneet, olokoot mie poika oonki lukent pitkä saksa ja pensat ja kahvit kyl suan ostettuu. Vaa huusipa on tietysti nuukilla sakemanneila maksulline, 50 sentii kehtaat perrii. Mut siin onkii semmoin oveluus, et mää ensiks huusii ni sil maksukuitil suat alennukse kahvist. Vähä epämääräin järjestys ku on tottunu piättelemmää ja sit ku pysähtyy ni ensimmäiseks huusii ja sit kahvil. Nää huilakkeet tekkee sen just toisia päin.

Ei muuta ku tuassiisa lämäke tiskii, nyt mänkii M:n hentose sipsuttime alla. Hyväst ajo hääkii ainaki sammaa kyytii ku mie. Varsi joutusaa oltii Hollannikkaije rajal jos ei sit ennää oltkaa paahnaa. 130 sai silt ajjaa ja paljost parempoo tietä ku Saksasa. Mie ain oon luult jot Saksas tiet o ku lentokentät, levveet ja silleet. Ei oo. Kappeet kaistat ja pinnat huonos kunnos, iha ku Lahe motari. Oha heil kolome kaistoo mut yks o täyn rekkoi ja kehtaat viel ohitel toisijaa. Ohitettava ajjaa 85 ja ohittaja 87, pikkuse kestää se ohitus. Ei siel taijeta seurata rekkoin kulutusta niinku tääl kotmuassa.
Vaa toist ol Hollannis, levveet kaistat ja tasane pinta. Ajo se M vähä ylnoppeutta, lienee jääny jalaka siihe asentoo mil auto 140 kulukee. 130 siel kyl saapi ajjaakki.
Varsi noppeesti hurahti Kröninkeni ohi ja sit oltiinki sil pengerryksel joka on sit pitkä. Se on pitkä, iha oikeesti kahtokee vaikka WIKIstä Afsluitdijk. Teijä pittää täskohal osata enklanttii ko se o enklanni wiki. Jaa mut ossaateha työ käyttee Ransleittöriä.
Se on sen 35 kilometrii pitkä mitä luvataa, iha varmast.
Siitäpä ei oltkaa ku yks ^^^^^^^luikaus ku ruvettii olemaa pelpaikoil Sint Maartensvlotbrugissa.
Iha oltii ajois saamas avvaimii. Mie taijankii jättää tämä rommaani nyt tähä ku ei täs oikei mittää kummenpaa oo.
Syötiinköhä myö mittää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti