sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Kylässä, karjalanpaistilla jatketaan

No eihä myö missää kyläs oo olt. Siso miu miehinee käi meil ko ol yhävua M:n synkkärit. Höit juhlistettii jo siel Rahaskii ja valla yllättävälä tavala, käytii kiekkomatsis. Ol huluppee hallinrehjake O2-arreena. Kova mänö ol vaniloila vanikahtomos. Ja muualkii köik ol hyväst ku sai kaljukkia kantoo ihe penkile ast ja ryystee samala ku kahtoo matsii. O se nii euruuppalaist jot. Mie kyl ihmettelen miks se ei tiälä meilä oo mahollista. Pittää aina olla jonnii kyyppärin tai muun eeskäyvän olla vahtimas mitä se äijä nyt tekköö sen tuoppiisa kans.
Eikä olt kalja ies pahassa rahassa, oisko olt par ekee muki. Makkara joka ol suoraa sannoin törkeen hyvä toiset mokoman parikkaan.

Meil tuas myrskyvää melekei, 19 meetrii tasane ja puuskis 21 m/s. Aika hujukkoo, vennee ressui käytii kahtomas, viel olliit paikallaa mut aikamoisest pullistelliit. Kiinnitysnarupahalaine näyttäs vähä hinkkoova kylykee. Toivottavast ei mää mualhommiks kevväälä. Nooh, pittää tehä joku keksintö hälle. Ropleemi o siin ku ei oikei kehtoo hirmu tiukkaan pakata ku sinne venneeseen pitäs piästä sissäänki könyvämmään ku ois vaikka minkä verra sisähommii. Ni sit jos niit narrui o se tsiljoona ni niihi aukasuu mänö ain puol päivee ja toine puol takasi sitomissee. Semmone ropleema.

Nyt pittäis rueta piirtelemmää sitä nostinhelloo sinne maston toppii ku lupasivat värkkäillä uuen miul. Sehä johtuup siitä ko mie ne purjee nostimet vaiha vaijerist köyvveks. Ei käy samoile kehrile. Ai kehrä, no sehä o se rissan olone kiekko minkä kautta köys kulukoo.

Ja enkä mie nyt enempiä tätä jaksa.

Karjalanpaistilla jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti