tiistai 15. maaliskuuta 2016

Lähdön tunnelmia, kalakeitto maitoon

Nooh, täs nyt kummiskaa muuale olla mänös ku Tukkimiehee ja K-superii kauppaa. Superis o kuulema nii halapa maitu jot sin kannattaa männä kauempooki. Vähä niinku nää kippoloijje Miseliinitähet. Jot o raha viärtti, passoo tehä mutka matkaa jä männä iha eriksensä. Tää o vissii se kolome tähtee ku tiält pirusuarest pittää lähtee ja maksoo matkastai 5 euruva.
Mikä lauttalippuhinta o haitarist ku muual suaristos kuletaa ilima aikojaa mittää maksui oo. Ja sit oon viel teil jossai välis mainostant sitä kui halapa auto o tänne tyyrätä, ei oo ku neljäkymppii.

Suaristolakha se sannoo jot kyyti o järjestettävä niil paikoil mihii ei oo tietä tai muuta kiintiätä yhteyt. Mut samas lais miärätää 5 pykäläs seuraavast:
5 §
Liikenne- ja kuljetuspalvelut

Valtion on pyrittävä huolehtimaan siitä, että saariston vakinaisella väestöllä on käytettävissään asumisen, toimeentulon ja välttämättömän asioinnin kannalta tarpeelliset liikenne- ja kuljetuspalvelut, sekä siitä, että nämä palvelut ovat mahdollisimman joustavat ja ilmaiset tai hinnaltaan kohtuulliset.

Milloin saariston vakinaiselle väestölle korvataan valtion varoista 1 momentissa tarkoitetuista matkoista aiheutuneita kustannuksia, on vesitse tehty matka otettava huomioon lisäkustannuksena siten kuin erikseen säädetään.

Onks tää viis ekee ja neljäkymppii teist kohtuullist. Miust ei, ku kaupas käynti maksaa sen vitosen aina, ku ei siihe lauttaa ikkää kerkee joka samal lipul tois takasinnii. Ei riitä leima, ei. Ja Saiwas jos käypi ni se puttiikki rokottaap het ovel kympi. O se nii kallis putiikki. Vois aatel jot hänel niit tähtii o ja rumasti hintai perusteel. Mut ei, eihä sielt sua ees immeise tupakkia. Paska kauppa sanon mie, millo mikkäi o loppu ja millo se o poistunt valikoimast. Mie oon poistanu ihtein koko pulja valikoimast. Joutas pois koko putiikki.

Nii et täs sitte männää ostammaa alle euro rasvatont luomumaitua Xuperist, halapoo ku tupakki, samal reisulha nekkii suap. Ja lohe. Nimittäin, nimittäin, eipä vähän paljon on meillä.
Kalakeitto maitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti