maanantai 16. maaliskuuta 2015

MIVI, kasvishampurilaisia

Justiisa, mitä ihmettä näi mei sivistyneijje immeiste kielel. Huntakkeetha sannoot tuoho sen v alakuse sana va mie en.
Jestas sentää, mie en ala pelekästää valittelul. Myö käpästii koko sakil Erottaja pelastusasemal palomuseos. Mieko luuli jot hää o semmone pien ruumi (am. fin.) jos o muutama ruutta tai muu härpäke. Vaa ei totta, siel ol jos jottai kapinet jos joltai aikakauelt ja viel ertyyppissii. Jos mie en iha viäri muista ni museomestar sano jot jottai 1800 er kapinetta. Ja se pal ja museomestar hassu. Esitti semmost roolii iha mukavast kiekaste välil. Ujomp ois kyl ruvent ihmettelemmää jot mikä täl nyt tul.
Mut et ol sitte esineet hienos kunnos ja kolomes er kerrokses. Pittääkö sannoo oikei vautsi-vau, niinko yhe kaveri rouvva kiekassoo. Tai kaveri ja kaveri.
Mie suosittele jokkaisele lukijale piipahtamist museumis. Kahtokee netist aukoloaijjat netist täs o linkki Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo. Mänkee ihmeessä, lippu maksaa täyspäiselt 2 ekkee ja apinat ilimaseks. Tää ol vihje Pesos Laural.

Ja sitte valittelluu. Mie en meinant suaha sikapaistii millää kystä kylläks. Persana alle kahe kilu paist yl kolome tiimoo ouvvenis (am. fin?). Eikä muuta ku 61 raatia. Ziisus (hel. suom.) mitä siihe muuta ku paist halaki ja pien uotos ja käksyy vaa. Ei vielä oo kuulunu salamonella sun muu oireit paihti jot laps valittaa kuumet. 37,2 kainalos. Ei oo kyl mikkää semmoin jot viel tehol vietäs mut pienest se pahakii taut alakaa, seurataa tilannet.
Meil onnii paremp seuranta järestys ku sil hyypiöl mikä kaukotutki miut siel Haartmannnis äsköttäi. Lukas miu yhest loppulausunnost vissii tiaknoosnummero ja esmäse kappalee ja sit piätti jot tuoha o iha terve lähtemää minne vua. Toine yrittänt samal viikol nirhata ihtesä näilt huudeilt (suom. am.) ja vasitennii siin toises tsipalees (ei. tiijjä.) ois lukent:"täähä o harrastant tätä ennennii". Ja jos oikei hurjaks ois heittäytynt ni ois voint lukkee jot tää o muant Marias par päivee tään homma takkii.

Halosen Tarja

Sisällä Tarja Halonen
välissä sydän lasinen
ulkona Calluna
ei edes vulgaris.

Vieressä
samat Callunat
ja
havuja
ikkunat kurassa.

Yksillä ei
mitään
kiinnostaa kai vain
jotkut karvaiset
herättävät toiset.
-HemmoS

Siihehä mie justiisa, sätkä tauol teil juonen punoin ja runon laatin. Lienette mieltä mitä, sietänette sitä kun kun aina toisinaan, niin kai tehdä saan.

Hahahahahahaaaaaaa, jäi runohommat piäl. Piäl ja piäl ja sätkä on sätkä. Niithä myö kieppailtii M:n gaa laupäivän. Osti pussuka säpäkkäainest ja paprui Tukkimiehest, oikee Drummii ja Rizloo elikkä oikeijje immeiste kielel Rummija ja Risloja. Kukkaa tuommosist ihme kirjaimist mittää ummarra. Miunkii ol pakko käyttee sitä copy-paste-menetelmöö. Jou mään (vuoski. joku.).
Nimittäi tul mielee jot nää sätkäthä o vissii varsinnii täs tallouvvelises tilantees puolet halavempia tupakeita ku tava vihreet mallut. Niinku onnii.
Vaa sitku aloin tonkimaa kuappii mis sätkämacchina (mie. ital.) pit olla ni huomasi jot sielhä ollii kaks tokkoo puruja ja paprui. Piru viekää, toine Tallinnasest ja toine Hollannist hankittu. Jäläkimmäisest mie aatteli jot olkoha hää se tokka mihi tul ne mausteet mukkaa ku siit kaupast pyysi maustettun. Va ei olt. Yhe maistoin kokkeeks.
Kuiva tuprukkeit olliit ni laitoi siihe toisee niisanottuu humitoorii joka o oikiastaa vua semmoin esittelyask. Kostummaa ku entise kissa selekä.
Niit viel törryytettää.

Nyt kyl alakaa jutut ol niisnäis. Unettommuus vaivoo ilima myrkkyi, masentaa ja vähä ahistaaki. Ja ain tuttu Alanko Issi V-laulu o myös läsnä.
Jos työ ihmettelettä näit (suluis. olevii. juttui.) ni että oo ainuita, miehä ihmettele niit kans.
Kasvishampurilaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti